Valborg

Då var festligheterna över för denna gången. Lund var mycket trevligt, och det var nog över mina förväntningar. Men nästa gång tänker jag INTE asa med mig liggunderlagen för de har inte blivit använda nån av gångerna jag haft med dom! Ska nog försöka ha med mig mindre packning överhuvudtaget! Stackars axel och rygg!

Jag och Jannika inledde vårt valborgsfirande genom att ta buss från hemmet tjugo i nio, så var i Lund nån gång vid halv elva. Då blev det jakt på gästleg och present, vilket också hittades och införskaffades. Sen anslöt vi till de andra i parken efter många om och men eftersom det inte är världens lättaste att hitta Malin i parken, i Lunk, på valborg. Men till slut så! Så blev några timmar på en filt i den stekande solen med rosévin och vatten innan det bar av hem till Malin och Johan. Jag, Jannika och Malin tog kökstjänsten och fixade med sallad och potatis till grillningen, som blev klart lagom tills de flesta andra anslutit. Efter grillning och socialisation var det så dags för utgång, det var då det började. Övriga tog bussen medan jag, Jannika och Malin skulle cykla, trodde vi ja. För när vi kom ut så var två av de tre cyklarna borta. Puts väck! Så då blev det ett försök med att hinna till bussen som var försenad, men tji fick vi, precis när vi kommer runt hörnet till busshållsplatsen kör bussen iväg. Så där sprang vi helt i onödan. Där med blev det promenad i en kvart, tjugo minuter för o komma till hållplatsen där bussbytet skulle ske för o se när nästa buss skulle gå vilket visade sig vara om femton minuter. Så vi tänkte att vi lika gärna kunde gå. Men se där trodde vi fel igen! För givetvis hade (förmodligen) en lite glasbit letat sig in i Jannikas fot, så alltså inget mer promenerande för vår del. Utan vi fick snällt vänta på den nerspydda bussen. Men till slut kom vi dit, och vi hade mycket trevligt när vi väl kom dit! Efter många om och men fick vi även tag på en taxi som kunde ta oss tillbaka till Malin och Johan när dansmusiken tystnat.

Förste maj var en riktigt bra dag. Självklart vaknade jag tidigt, som jag alltid gör. Medan Malin och Jannika sussade vidare. Men jag hade inte ro att ligga kvar så jag gick upp och började plocka flaskor och glas.. målade lite på tavlan, bytte om och gjorde mig iordning, och till slut så vaknade flickorna vid halv tolv. Så då blev det frukost ute i solskenet i lugnan ro, och efter några timmar promenerade vi bort till Nova Lund, en tunika och en strandklänning införskaffades helt i onödan. Hem för lunch i solen igen, sen var det dags för oss att bege oss hemåt igen. Men först fick det bli ett stopp på vägen för lite glass. När jag väl kom hem var det inte mycket med mig, en korv i bröd, nån timme framför tv:n och sen pallade jag inte mer!

Men en mycket bra helg :)

Nu är det snart dags för mig att, tillsammans med Karin och Peter, köra till Emma och Björn för att planera trevligheter för sommaren!

Kommentera här: