1 Läs mer >>
Inväntar besök av Karin, Jannika och till slut även Peter. Jannika kommer tyvärr inte spendera kvällen med oss, utan överger oss för andra festligheter, men inte allt för långt bort ändå. Jag, Karin och Peter beger oss när vi är färdigsvidade till Härnestad för trevligheter hos Emma och Björn.

Men.. till andledningen att jag skulle skriva här över huvudtaget:
Jag ville önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!! Vi ses år 2009!

5, 4, 3, 2, 1...GOTT ...

1 Läs mer >>
Nu är biljetter bokade, betalade och uthämtade till Magnus Betners Ett tal till nationen på teatern i Staden. 1 februari är det tänkt att vi ska bli roade av mannen själv, och när jag säger vi så menar jag mig själv, Jannika, Oscar, Ollebär, Emma och Björn. Det kan nog bli en trevlig tillställning det eller vad tror ni?

Igår vart jag en runda till Staden med fröken Badin, blev några vändor i några affärer och jag var moraliskt stöd åt Jannika så hon med gott samvete kunde inhandla de där skorna som var skapta åt hennes fötter. Sen avslutade vi rundan med en välbehövlig mellanlandning på TeaPot innan vi tog bussen hem igen. Men vi kände båda två idag att vi inte var riktigt nöjda med spenderandet igår, så vi slog på stort och drog till Kvantum och införskaffade lite nödvändigheter till en nyårstårta och en tisdagen-innan-nyårs-middag. Cyklade hemåt och satt ner några minuter innan jag tog bussen in till Staden igen för en liten date med Karin. Vi ville ju inte va sämre än alla andra så vi gick också till systemet och handlade. Är ju som mysigast när det är riktigt packat (ursäkta den oavsiktliga ordvitsen) med folk! En snabb vända på stan och take away från Ko-san, sen var vi nöjda. Och nu sitter jag här då och känner mig ändå inte riktigt nöjd, nej... jag ska minsann och dar ta en vända till till affären!

Adios amigos!

Tralala

0 Läs mer >>
Taget ur Change of heart skriven av Jodi Picoult:

" `Religion brings people together,´ I said. `Yeah, right. You can track every polarizing issue in this country to religion. Stem cell research, the war in Iraq, the right to die, gay marriage, abortion, evolution, even the death penalty - what's the fault line? The Bible of yours.´" (s.165)

Jag skulle vilja påstå att karraktären i boken (Shay) beskriver sina tankar om religion på ett sätt som passar rätt bra in på mina egna.  Och som det även står i boken så ser jag religioner som något som är skapat av och för personer som behöver något att tro på. Jag har väldigt svårt att tro på något som orsakat och orsakar en sån massa skit i världen.

"`And the ones who are really monsters, the ones they don't ever want walking around near their wives and children again - the ones like me - well, those they get do dispose of. Because it's easier than admitting there isn't much difference between them and me [...] If you really want to know what makes someone a killer,´ he said, `ask yourself what would make you do it.´" (s.166)

Lite tänkvärt, wouldn't you say? Boken handlar en del om, eller ja rätt mycket om, dödsstraff. Jag skulle vilja påstå att döma någon till dödsstraff och därefter ge dem en dödlig injektion (eller något av alla de andra avrättningssätt som finns där ute i världen), är lika mycket mord som något annat.

"Ask instead: would you do it? Would you give up your vengeance against someone you hate if it meant saving someone you love? Would you want your dreams to come true if it meant granting your enemy´s dying wish?" (s.194)

Skulle du det? Jag tror det är lätt att säga att man skulle det, men desto svårare att göra det.

Min julklapp väcker minsann och dar en hel del intressanta tankar och funderingar.

Change of heart

1 Läs mer >>
Jag är trött, så trött. Det tar på krafterna att vara ledig och fira jul banne mig. Gårdagskvällen spenderades hos broren och hans familj. Vi "förfestade"  hemma hos Challe med lite glögg och Kalle Anka, men inte ens det gav ju nån julkänsla!! Sen proppade vi i oss mat som seden säger och sen kunde julklappsutdelningen börja. Det är så roligt att kolla på barnen (för man får väl fortfarande kalla dom barn trots att de är 12 och 14?) när de får julklappar och öppnar dom. Speciellt O eftersom han verkligen visar sina känslor. Jag kommer ihåg för några år sen när han fick något som han verkligen hade önskat sig (kommer inte ihåg vad) och han blev så glad att han började gråta :) Det blev inte riktigt några såna reaktioner igår men många glada miner för det :)

Idag har jag då inte gjort mycket, och hur skönt har inte det varit då?! :) Har läst, varit ute på promenad med Joppelina och gjort rent hos fiskarna.

Har inga storslagna planer för kvällen heller. Jag ska trotsa mängden och hålla mig hemma på juldagen, alltså ingen utgång för min del. Däremot kanske lite glass och en bra film?

God fortsättning

3 Läs mer >>
...återigen tipsa om boken nedan:


(bild från: http://www.malousbokklubb.se/Episode/Default.aspx?i=20)


Detta citat taget ur en bokrecension är nog ganska talande för hur det kändes när jag la boken ifrån mig:

"Ett par nätter senare lägger jag Kluuns bok ifrån mig och betraktar mitt rödgråtet svullna ansikte i spegeln. Jag kan i den stunden inte påminna mig att jag har rörts så i djupen av vare sig själ eller hjärta av någon text någonsin."
(Recension av Per Planhammar, GP, http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=404&a=364376)

Boken är , ärlig, och fylld med kärlek. Ena stunden känner man avsky , och nästa stund ömkan, för personerna i boken. Och på något förunderligt sätt önskar man att man själv kommer stöta på sådan kärlek. Att jag har haft bekanta som drabbats av cancer och allt vad det kan föra med sig, gör nog sin del i att den verkligen känns på djupet.

Men jag säger det igen. LÄS En sorts kärlek av Ray Kluun!

Jag måste bara...

0 Läs mer >>
Igår kväll vart det mys tillsammans med Jannika, Karin och Emma. Kollade film och åtnjöt glass och chips. Fick dessutom min första julklapp (av Karin) i form av en ljusstake och vinglas :D alles mycket fint! Blev så glad :)

Idag har jag varit hos Marie och bättrat på lockarna en aning, eller rätt så bra får jag nog lov att säga ändå! En riktig liten krylltott har jag gått och blivit! Körde lite mindre lockar denna gången och luggen fick också några spolar. Fancy. Äntligen kan jag sluta fixa med håret igen haha... underbart med permanent när man inte behöver fixa och trixa med håret. Nu drar man fingrarna igenom så är det klart!

Kanske slänger upp en bild sen... om ni är riktigt snälla ;)

Guldlock

1 Läs mer >>
Några smakprov av vad som fanns att finna på mobilen:

    
Presley och Elvis dagen vi hämtade hem dem


   
Linkin Park i Globen 2007


 
Åhusvy


  
Damien Rice på Vega i Köpenhamn 2007

Smakprov

0 Läs mer >>
Lovet hade ju knappast kunnat starta bättre! Lämnade skolan trött och uttråkad, och ville mest hem. Men skulle möta upp mamma i stan och kanske även Jannika. Blev några vändor i några affärer och sen mötte vi upp Jannika på H&M. Utbytte lite kramar och några ord innan våra vägar tyvärr skildes åt igen. Innan vi åkte hem gick vi inom Telia för att höra om de trodde de fanns något man kunde göra åt min mobil som under de senaste månaderna hållt på att bråka med mig genom att hänga sig etc. Det slutade med att jag gick där ifrån med en usb-kabel utan att ha hostat upp en enda krona. Tänk de finns en del trevliga människor där ute :) de hade en kabel som låg och skräpade i en påse bak på lagret som blivit kvar när nån tjuv varit framme. Så försäljaren tyckte att den kanske kom till bättre användning med mig som tidigare varit utan usb-kabel till mobilen. Man kan ju inte annat än att tacka och ta emot!! Så nu ÄNTLIGEN har jag kunnat föra över bilderna från mobilen till datan. Kvaliten kan ju diskuteras but i lika them anyway! :)

Nu när jag satte mig vid datan och gick igenom inboxen fanns där ett glädjande mail. Äntligen ska jag få min efterlängtade Angus and Julia Stone-skiva som jag beställde för mer än en månad sen!

Så jag skulle vilja sammanfatta min första dag på lovet som rätt hyffsad ;)

ha!

0 Läs mer >>
Det verkar som jag fick mitt förstaval till våren specialiseringar i alla fall! :) Pedagogiskt mångfald ur ett specialpedagogiskt perspektiv på 30 poäng. Oavsett vad man hade fått så hade det nog varit bättre än denna kursen i alla fall!

Dessutom är det bara två dagar kvar till "jullovet", handledning av och arbeta med uppsatsen imorron, och sen skola på onsdag. Sen ska jag njuta! Filmkvällar med flickorna, fira jul, äta mat och fira in nya året med fina vänner!

Nu ska jag göra en insats och försöka besvara några av frågorna till på onsdag så jag kan försjunka i min bok sen ;)

Fortsatt trevlig dag!

Tro det eller ej

0 Läs mer >>
Har inte åstadkommit mycket med denna helgen. Har lyckats med att besöka Jannika och avnjuta lite "Save the last dance" med henne, var väl iofs mest jag som kollade på filmen och Jannika sysselsatte sig mest med att pynta apelsiner. Igår gjordes det julgodis här hemma. Jag birdrog med chokladknäck och var väl mest irriterad på ma o pas gäster. Tycker jag har svårare att stå ut med dem för var gång jag träffar dem och har lite svårt att inte visa det... :S

Idag har jag försökt vara duktig och har skummat igenom kurslitteraturen för denna veckan. Borde kanske försöka fila lite på uppsatsen också men har inte riktig orken eller motivationen för det idag. Har plågat ögonen ordentligt idag (känns lite i huvudet nu) och legat och läst hela dagen. Började med en ny bok igår, En sorts kärlek, och har fastnat totalt. Väldigt svår att lägga ifrån sig...Men kände att jag behövde skona huvudet lite.

Tror minsann o dar att jag ska ut och nalla av julgodiset nu ;)

3e advent

0 Läs mer >>
Idag har minsann och dar jag och Amanda varit effektiva! Känns som att man kan ana ett slut på den här uppsatsen. Åtminstone fram till på tisdag när vi ska ha uppsatshandledning :S Det tog ordentligt på krafterna idag med uppsatsen må jag säga.. I mitt huvud ligger jag redan i sängen och sover..det är bara det att kroppen inte riktigt har hunnit med.

Får åka in tidigare till skolan imorgon och försöka hitta någon som kan hjälpa mig med mitt betygtjafs. Hoppas de är mer tillgängliga in real life än på telefon i alla fall... fast är väl inte helt övertygad på den punkten... av någon anledning..

Åh det var en stackars kise här hos oss imorse. När mamma skulle ut i garaget satt han på vår trapp och försökte komma in. Vi öppnade dörren så att det var en liten springa och gud vad han kämpade för att komma in! Och innanför dörren sitter Elvis och fräser och Presley är mest framme och nosar och undersöker. Stack ut handen och sötnosen var så kelen så den visste inte vart den skulle ta vägen. Jag var till och med tvungen att gå ut andra hållet för att undvika att katten som inte tillhörde oss kom in och katterna som tillhör oss stack ut. Mamma berättade att den hade stannat kvar ett rätt bra tag och suttit utanför dörren och jamat medan Elvis satt på insidan och jamade tillbaka. Hoppas att den hittade till sitt rätta hem till slut!

Nej nu ska jag krypa ner i min sköna säng och hoppas att det dröjer rätt så länge tills alarmet ringer!
Sov gott och dröm sött!

Flitens glöd

4 Läs mer >>
Har varit en lång skoldag idag (jag vill här påminna om att allt är relativt), 10-16 med endast föreläsningar. Men vi överlevde det också, vi som stannade hela dagen vill säga ;) Eller kanske ska säga vi som dök upp över huvudtaget. Så idag har det inte hänt mycket mer än så egentligen. Har i stort sett kommit hem och ätit, och försökt komma nån vart med en viss julklapp. Påminn mig nästa år att vara ute lite mer i god tid om jag ska ge mig på något sånt här igen. Tar ju en evighet! Kan åtminstone glatt konstatera att antalet julklappar kvar att införskaffa ser förvånansvärt lågt ut. Det är då inte många gånger jag har kunnat säga det så här pass tidigt. Eller tidigt kanske det inte är.. inte långt kvar till jul ju :S

Och där tog det stopp...öhm.. god natt?

Soooova!