0 Läs mer >>
Äntligen är veckan över! Förstår inte hur det kan ta så på krafterna med praktiken, helt galet... blir lika förvånad varje gång. Man vågar ju knappt tänka på hur det kommer bli när man väl börjar jobba sen. Men antar att det blir en annan sak då, då har man inte samma press på sig.. och man får lön ;P

Får finbesök av Linnéa ikväll :) ett bra tag sen vi sågs nu... blir alldeles för sällan vi träffas. Så får njuta av de få tillfällen som ges :) Synd och skam att vi båda lär vara helt döda och somna i soffan typ :P

Inga nya missöden med linser eller liknande, höll däremot på att snubbla på en rot när jag gick hem från bussen. Eller rättare sagt så snubblade jag, inte så jag föll till marken men snubblade lika bra för det. Var nog en vacker syn för personen som gick bakom...

Fan jag är för hungrig för detta just nu!

I väntan på fortsättning... trevlig helg!!

VFU-dag 5

1 Läs mer >>
Så har två dagar till gått på praktiken, snart bara två veckor kvar, en vecka kvar tills vi får besök av en lärare från Hkr. Igår var det för jävligt att ta sig upp ur sängen - bevisligen var jag lite trött. Skulle byta linser men såg så jävla dåligt när jag satt i dom nya, mycket underligt. Hade ett väldans besvär att få ur dom sen också... och när jag väl fått ut ena så såg jag faktiskt bättre än vad jag brukar göra utan linser, såg i stort sett perfekt - ett mirakel! ...tills jag upptäckte att jag glömt ta ur dom gamla linserna. Sa jag att jag var trött eller?

Var en hyfsat lugn dag på praktiken igår. Vi hade två lektioner där eleverna fick klippa och klistra och göra kollage över de olika sopkärlen och vad som ska slängas var. Sen gick vi mest rundor bland eleverna och hjälpte de som behövde hjälp med sin matte.

Idag har vi kört den klassiska "läraren snackar-eleverna lyssnar" om glas, metall, tidningar och pappersförpackningar. Det har varit rätt förvånande hittills vad mycket barnen verkligen kan. De vet fan mer än oss! Efter det blev det busstur till ishallen i hässleholm med övriga elever på skolan för att åka skridskor. Kände mig som bambi på hal is :) men efter ett tag kom man in i det rätt bra. Skrapsår på händerna efter att ha snört skridskor också. Kände mig otroligt tjusig när jag åkte också, fick plocka fram min gamla cykelhjälm som man hade när man gick i 6:an eller vad det kan ha varit. Synd att man inte åker skridskor oftare, men gillade bättre när man var liten och kunde åka på de frysta åkrarna vid Furuboda än att åka i en ishall.
Idag har vi till och med antagligen kommit på en preliminär plan inför besöket nästa torsdag, så jag tycker faktiskt att det flyter på bra. Hade kanske inte varit fel med lite mer respons från vår lufare, men man kan väl inte få allt!

Lite lugnare imorgon eftersom vi inte ska hålla i något, förutom ett multiplikationsspel men man behöver åtminstonte inte förbereda sig särskilt mycket inför det. Halv tre imorgon (om vi har tur) får vi äntligen hålla helg och äntligen får jag soooova!!!

Ta hand om er vänner :)

VFU-dag 3+4

0 Läs mer >>
Andra dagen på praktiken idag, flöt väl inte på lika bra som det gjorde idag. Fick i och för sig sovmorgon och började inte förrän halv tio, men sen var man inte hemma förrän efter fem heller. Har varit en rätt stimmig och rörig dag också, så just nu känner jag mig rätt färdig. E. var hemma idag också med maginfluensa, inte nog med att hon är förkyld så ska hon åka på det med stackaren. Så vi får väl se om hon dyker upp imorgon eller inte, hade väl varit bäst för hennes del om hon kommer, men bättre om hon inte gör det för vår del. Jag vill verkligen inte åka på skiten nu, inte när det är praktik och jag har klarat mig undan flunsan de senaste åren. Ska iväg och åka skridskor på torsdag också! Senast jag åkte var i ettan eller tvåan på gymnasiet, så ett antal år sen.

Så var det väl planering och förberedelse som gäller nu då.... Inga märkliga graviditeter inatt förresten ;)

På återseende

VFU-dag 2

1 Läs mer >>
Då var första dagen på praktiken till ända. Det gick hyfsat smärtfritt fram, lite skav i öronen är väl den största problemet. Dagen har gått snabbt, tycker tiden har runnit iväg... vågar knappt tänka på hur det kommer bli med resten av praktiken, har ju så mycket man ska hinna med att göra på så kort tid. Men att vi är tre kommer nog underlätta... hemska tanke att ha behövt göra detta själv! Efter praktiken är det inte mycket så många skoldagar kvar innan sommaren, mycket självstudier istället så det kanske är dags att ta tag i det där med självdisciplinen - bara en tanke.

Blev lite nervig när jag kom hem och larmet inte tjöt som vanligt när man öppnar dörren, plus att en lite röd lampa lös på "larmcentralen". Men visade sig att två små herrar antagligen varit uppe och klättrat på skåpen i vardagsrummet och satt igång larmet. Det eller någon jävligt skicklig inbrottstjuv.

Känner mig lyckligt lottad... har varit så många hemska dödsfall runt omkring i bekantskapskretsar, inga som är närstående till mig, inte vetat vilka hälften av dom varit ens en gång. Men det har varit väldigt många på kort tid. Jag förstår inte hur en och samma människa kan råka ut för så mycket sorg och smärta och ta sig igenom det.

Det var väl nu det var tänkt att jag skulle gå och läsa på och förbereda mig inför imorgon och resten av veckan. Men helt plötsligt försvann den där motivationen som infann sig för ett ögonblick när jag var på väg hem från praktiken. Just nu känner jag mer för att krypa ner i sängen och vakna nån gång där vid sommaren, vakna upp till värme och med ett huvud som inte är fyllt med tankar och problem som rör skolan.

Så för att lätta på stämningen så kan jag ju berätta om min mycket verklighetstrogna dröm jag hade inatt som jag inte riktigt kan tyda innebörden med:
Jag drömde helt enkelt att jag var gravid, en fin liten bulle på magen.. både såg och kändes väldigt verklig. Jag började oroa mig över ansvaret och jobbet med att ha en bebis, men efter lite funderande kom jag fram till att det var ju inte så jobbigt i alla fall eftersom FÖL är rätt självständiga, sköter sig själv o så. Men slutet gott allting gott, till slut hade jag en mänsklig bebis, slapp till och med att genomgå födseln.

Se slå det om ni kan ;)

VFU-dag 1

0 Läs mer >>
Så sitter man då här... trots att jag sagt till mig själv att jag inte skulle, men så har då även jag skaffat mig en blogg.
Jag har en obehagskänsla i magen, det känns inte riktigt bra. Dels för att jag har gett mig in på det här med att skriva blogg, vilket ansvar att skriva intressanta och fängslande inlägg :), men framförallt eftersom när jag går upp ur sängen imorgon så är det för att en ny praktikperiod ska ta sin början. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka om saken. Känner nog det mesta man kan känna; förväntning, spänning, nervositet, glädje, avsky, oro... Framför allt känner jag just nu: Jag vill inte!
Men hur många gånger har jag inte känt så förut men ändå genomfört det, och överlevt. Jag vill se positivt på det, men jag känner mig lite felplacerad. Men jag ska verkligen försöka göra mitt bästa av situationen.

När jag tänker efter så kanske det helt enkelt inte är på grund av det som jag har en obehagskänsla i magen. Det kan kanske bero på mitt matintag denna helg? Tortillatårta, chips, Ben&Jerry-glass, choklad- och hallonmousse, mjölkchokladkladdkaka, fläskfilé med rotfrukts- och potatisbädd... the list goes on and on. Allt för en jävla dators skull egentligen. Hade den inte strulat, så hade vi inte behövt bjuda hit bror med familj, och då hade jag inte behövt äta all denna mat. Jag hade ingenting med saken att göra, jag svär!

Jag och mitt dåliga samvete tillsammans med obehagskänslan borde gå och göra en sallad som jag kan ha med mig imorgon. Imorgon som jag lite grann vill vara utan. Nej, med tanke på kvällens samtal om hur orättvist livet kan vara så ska jag vara glad över det jag har, jag har ingen rätt att klaga och bör så inte göra.

Så med lite mild övertalning hamnade jag då här... jag vet lika lite som er hur detta kommer sluta, men jag hoppas innerligt att vi alla kommer välbehållna ur det!

Tack för denna gången, adjö.

Premiär

0 Läs mer >>

Välkommen till min ny...