0 Läs mer >>
Angus and Julia Stone - Paper Aeroplane

En ny kärlek

0 Läs mer >>
Så var det gjort, nu är den individuella examinationsuppgiften inskickad...det får bära eller brista. Det känns rätt bra, men är en sak som jag inte är helt hundra på att jag gjort rätt.. men det lär jag väl få veta förr eller senare. En sak till också... men där skyller jag på lärarna för att de är så kassa på att svara på mail som man skickar till dem. Nej... men det känns bra. Fast är det bra? Det brukar inte kännas bra... hm...

Igår var jag värsta händig förresten. Jag klädde om en stol till mamma, mycket tjusig blev den. Sen så sydde jag ett kuddfodral till en av kuddarna i soffan också, det var länge sen jag satt vid en symaskin!

De kommande timmarna bör jag städa rummet, duscha, ringa ett viktigt samtal... sluta tänka på den ind. examinationsuppgiften.. och... ja. Tror nog jag börjar med duschen...

Take care/ The soon to be fresher me! ;P

Bära eller brista

0 Läs mer >>
Seriöst? Snö? Nej... det kan inte vara så? Men jo det är så... jag vill inte! Ingen snö tack, ingen halka tack. Snö på julafton så är jag nöjd!

Har haft irriterande ryckningar under mitt vänstra öga i princip hela dagen, jag ljuger inte om jag säger att det har hållt på och ryka minst en gång i timmen! Håller på att bli galen!!

Nu börjar även denna dagen lida mot sitt slut... dags att lägga sig framför tv:n och invänta sängen då då kanske?

Seriöst?

2 Läs mer >>
Aldrig kunde jag väl tänka mig att jag skulle ta dessa orden i min mun! Men... jag har sett en svensk film som jag faktiskt tyckte var bra! Ok, det finns säkert några till som kan ingå i den kategorin, men det är få förunnade. Jag och Karin var på bio igår och såg Patrik 1,5. Den var rolig, fin och hade ett bra budskap. Och bra skådespelarinsatser om jag får tycka till. Jag satt nog nästa konstant med ett leende på läpparna, och likadant när jag gick där ifrån... fram tills vi kom tillbaka till Karins lägenhet och jag insåg att jag hade glömt min väska i biosalongen!!! PANIK!! I väskan låg plånboken, husnycklarna OCH bilnycklen. Hur tar jag mig hem då?! Hur ska mamma och pappa ta sig till jobbet imorron?! Är väskan kvar?! Så det var bara för mig och Karin (så snälls om hon är) att springa tillbaka för att hinna dit innan dom stängde, och vi hann precis! Och där låg min lilla väska - tack och lov!! Det var allt en liten pärs... ska jag fortsätta så får jag nog börja träna...

Idag ska jag göra mitt bästa (förhoppningsvis) för att bli klar med den sista examinationen i Hantering av mobbning och konflikter - kursen, den ska vara inne senast fredag kl 12, men det hade ju inte varit fy skam om jag hade kunnat lämna in den nu och vara hyfsat bekymmersfri de kommande dagarna :) ...åtminstone fram tills det är dags för nästa kurs: Svenska som andraspråk.

Så i alla fall, har ni inte sett den, så gå och se den - Patrik 1,5!

1,5...15, what's t...

0 Läs mer >>
And she's back!

Tillbaka från Estocolmo, en aning tröttare och en aning fattigare. Ajsing bajsing som det kan gå, stackars lilla plånbok.
Och stackars axlar och armar som fick bära på skiten hem! Väskan kändes dubbelt så tung som när jag åkte upp! Men om plånboken blev fattigare så blev i alla fall garderoben rikare. Rikare med ett par byxor (gröna cheap monday), en vit lång tröja med en påfågelpå, en vanlig enkel långärmad röd tröja, ett vitt linne med grön vacker text, en svart lång kofta, en svart lång väst, en svart skjort/klänning i fel storlek (hoppas rätta fins i stan, annars grattis till systeryster?), en sjal och en mössa. Dessutom blev det lite försende födelsedags- och inflyttningspresenter till Carro. Och i gengäld fick jag en försenad födelsedagspresent i form av en helt underbart ljuvlig skål från Indiska :D Och på tal om Indiska... jag trodde för ett ögonblick att jag dött och kommit till himmelriket, om det nu skulle finnas ett sådant så måste det helt enkelt vara Indiska-affären på Gamla stan!! Såååå fint!

Annars var det väl mest lite tv, lite mat, lite prat och sådant som inte precis går utöver det vanliga, förutom att jag gjorde det i sällskap med fina Flinen :)

Sega tågresor upp och ner, förseningar åt båda hållen.

Nu sitter jag här igen då trött som vanligt, men se! Allt är inte som vanligt ändå... nä! För vet ni vad?! Jag har fått påfyllnad på mitt Carrokonto och ett synnerligt misstänksamt fall av nackspärr! Slå det om ni kan!

Sen var det ju lite trist att jag inte sprang på Emelie där på t-centralen också... men herre gud, man kan ju inte få allt här i världen!

Åhus-Sthlm-Åhus

2 Läs mer >>
Jag drar till Stockholm om några timmar för att hälsa på Carro!
Åter på måndag :)

Ha en underbar helg!!
Kramar!

And of I go...

2 Läs mer >>
Sen är det här förbaskade examinationen överstökad! Får man väl hoppas så man inte ska behöva kompletera eller så. Jag är så trött på det nu! Vill inte mer! Ska inte göra mer nu på typ 1,5 timme, ska ha lite paus med Jonny och Mattias i Roomservice. Sen ska jag krypa ner i sängen och läsa på frågorna sista gången för idag.

Sen när klockan börjar närma sig 12 imorgon så ska väl pärsen vara över???

en sån där 16 timm...

0 Läs mer >>
Hur stor är inte risken att jag kommer bli sjuk inom snar framtid? Nu har jag varit på förskolan tre dar i rad, bland basiller och basilusker. Idag var det 5 barn på en av avdelningarna, på den avdelningen som jag jobbade på idag, var det 8 barn, ett av de 8 barnen fick dessutom feber under dagen. Så ja.. känns ju som att man är lite i farozoonen. Men nej, jag ska inte blir sjuk. Hör ni det! Jag går inte med på det!! Så det så!

Så ja veckan har bestått av lite jobb, en del pluggande. Hade bland annat en föreläsning igår kväll om ART, intressant intressant, iofs inte överdrivet användbart när man ska arbeta i förskolan. Men var ju intressant att lyssna på för det.

Ikväll bjuds det på lite biljardspel, lite pringleschips, lite jannika och eventuellt lite vin. Imorron är utbudet lite annorlunda, då ser menyn ut som följer: till förrätt - en trevlig förmiddag/dag på söderåsen med fröknarna Badin och Persson, huvudrätt - middagsbjudning och sällskapsspel hos Emma och Björn, och efterrätt vet jag inte om jag får någon! Så ser det ut, det låter väl trevligt så säg!

Nu ska jag duuuuuuuuscha.. och ringa Joppelina!

Friday I'm in love...

1 Läs mer >>

Så sitter man här då... satte mig här vid datron för ungefär två timmar sedan för att skriva min fältdagsrapport som ska in och redovisas på måndag. De som tror att jag har gjort det kan ju räcka upp en hand! O motivation, motivation! wherefore art thou motivation?! Blir så galet galen på mig själv! Alltid likadant... Tänk hade jag skrivit den idag hade jag kunnat slappna av imorgon. Men nä, varför unna mig själv det liksom? Bättre att plåga mig själv imorgon istället. Bättre så!

Har jobbat en fyra timmar idag på das Furuboda. Moppat och dammat och haft mig. Jag slapp i alla fall att cykla hem ;) sikken latmask jag är! Men tänk.. så trött som jag är nu, hur  trött hade jag inte varit om jag hade cyklat hem?! Ja tänk, bara tänk!!

Förresten.. när ni säkra på att det är lördag idag? Det är inte söndag? Jag har en bestämd känsla av att det är söndag? Men det stämmer väl inte? Neeej...

Har sovit konstigt de två senaste nätterna.. drömt massa konstigt. I torsdagsnatt när Karin sov här drömde jag bland annat om en creepy stalker och människor som kokade under huden :S Vaknade lite smått orolig där. Ja just det ja, innan det, eller var det efter?, drömde jag om ett vildsvin i ett hus... ett farligt och elakt sådant. Inatt vet jag inte vad jag har drömt om, men jag vaknade med en obehagskänsla i magen och hade svårt att somna om igen. Så ni som är bra på att tyda drömmar får gärna berätta för mig vad drömmar och stalkers, kokande människor och vildsvin betyder!

Kan man säga till en väns anhörig när de beter sig som skit mot ens vän? Utan att såra sin vän? Som givetvis (eller ja, behöver ju inte vara givetvis) älskar sin anhöriga.. Är det rätt? Eller ska man bara tiga? Det kanske bara går ut över vännen... Men det är så svårt att hålla tyst ibland. Även om jag väl inte är den första som alltid säger vad jag tycker och tänker, men så många gånger har jag velat säga denna personen ett och annat.

Hm.. fältdagsrapport? Ja jag vet inte... gör du?

Varför bryta en tr...

1 Läs mer >>
Gosh... i'm sooo tired! Tänk...så pass slut efter att ha jobbat en dag, hur kommer det gå sen när det hela ska va på allvar? Ett fast jobb? Måndag till fredag, etc. Skyller väl på ovanan...

Ungar är underbara. Det bara är så. Så spontana. Så oskyldiga :) (för det mesta)
Utdrag från min dag:

Pojke 1 till pojke 2: "Jag är kär i dig!"
Pojke 1 ger pojke 2 en puss.
Pojke 2 till pojke 1: "Jag är inte kär i dig, jag är kär i X."
Pojke 1: "Jag är kär i min syster. Jag är kär i lokbanan."
Pojke 2: "Jag är kär i min bror."

Pojke till mig: "Vi leker pussleken och du tar!"

Pojke till mig: "Varför är du så liten? Du är nästan lika liten som X" (X är minst dubbelt så gammal, och dubbelt så stor som mig)

Pojke till mig: "Tjena stumpan!"

Kids

0 Läs mer >>
En rätt intressant händelse från helgen. Jag blev misstagen för att vara en tågåkande, alkoholiserad katt vid namn Beck. Allt med det där antagandet låter ju rätt vettigt... eller hur? Jag vet inte om det var Jannika som var väldigt otydlig i sin kommunikation eller om det var snubben som var ovanligt korkad??

Alla snubbar vill ...

0 Läs mer >>
Så trött så trött så trött jag är! Nej jag har inte hakat upp mig, utan jag är bara jävligt trött! Usch det tar på krafterna att vara impulsiv, kanske därför jag inte är värst impulsiv i vanliga fall?

Var en stund på "min" förskola idag, intervjuade pedagoger och barn. Jag är inget bra på att intervjua. Det är så svårt att veta vad man ska fråga! Men det var snabbt avklarat i alla fall. Såg ut ett tag som att jag skulle jobba några timmar imorron också, men det blev ändrat så förhoppningsvis kan jag få sova ut imorron. Tills telefonen ringer eller katterna hoppar upp i sängen antar jag. Det vill säga vid klockan 7 kanske? Med andra ord borde jag ju gå och lägga mig nu :P

Efter fältdagen gick jag hem till Jannika för att hämta cykeln och dessertskålarna från i fredags, och på köpet fick jag en promenad med redan nämna flicka och hennes hund Amiga. En vända ner till stranden med en paus på bryggan. Perfekt väder för en strandpromenad! Det är såna här dagar man verkligen uppskattar att bo just där man bor!

Men nu är jag tröttare än tröttast. Mina ögon känns ungefär till hälften öppna..


Jag fick en finfin present av Jannika i fredags, och jag blev glad! :D

*GÄSP*