0 Läs mer >>
Har precis haft msn-date med Amanda och planerat vår uppsats. Äntligen känns det som att vi kommer nån vart. Nu vet vi åtminstone vad vi ska göra, vad vi ska skriva om och vad uppsatsen ska innehålla för olika delar. Har delat upp så vi kan börja skriva så smått också. Hoppas det lossnar ordentligt när jag väl ska sätta mig och skriva, vilket nog får bli imorron. Förhoppningsvis har vi tolkat ROS instruktioner någorlunda rätt, vilket är en utmaning bara det. Tycker synd om honom, den där ROS.. i fredes var det rätt många som var frånvarande från början. Efter första seminariet försvann några till, och i fem-minuterspausen vi hade under andra seminariet försvann ytterligare några. Jag tycker det är riktigt dålig stil att gå mitt i ett seminarie. Hur dåligt eller omotiverande det än må vara så tycker jag det är brist på respekt. Hur motiverande känns det då för läraren att försöka hålla i ett bra seminare?

Fick rycket och städade av här hemma idag också. Så nu ser det lite mer anständigt ut.. åtminstone tills Elvis eller Presley bestämmer sig för att gå på toa, då kommer det se ut som vanligt här igen.

Nu är det nog dags att börja fundera på något att stoppa i magen.. har inte ätit sen frukost. Och är nog bäst att ha hunnit stoppa något i magen innan jag måste fara in till staden och hämta ma och pa.

Glad (är det så man säger?) första advent!

Framsteg

0 Läs mer >>
- Julklapp till mamma? Check!
- Julklapp till pappa? Check!
- Julklapp till Emma? Check!
- Julklapp till Erica? Check!
- Julklapp till Oscar? Check!
- Julklappar till Challe, Karin och Jannika på G? Check!

Känns bra det här... det måste vara något speciellt med denna julen, jag tycker alla är ute i god tid med julklapparna. Så är det aldrig annars.. alla stressar rundor precis innan jul. Jag lär säkert göra det också.. men åtminstone inte med alla julklapparna :) Skönt! Fixade några idag med Jossa och Karin på Ekohallen.

Annars har det inte hänt värst mycket idag. Har pysslat med några julklappar och så där.. gjort pizza och glott lite tv. Imorgon kommer ma och pa hem från Tyskland igen, så man kanske skulle göra en insats och dammsuga här hemma? Hade inte skadat. Hade inte skadat att plugga heller. Finns alltid en massa "borden".. jag borde göra det, och jag borde göra det.

Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och läsa lite. Förmodligen med betoning på lite.. känner att ögonlocken har lite problem med att hålla sig uppe. Men säger god natt nu i alla fall!

Natti natti!

0 Läs mer >>
Nämen, fyra kommentarer på ett inlägg... det måste vara något sorts rekord! Woho!

Goda nyheter gott folk...jag tror minsann och dar att förkylningen redan börjat ge med sig, känns i alla fall bättre idag. Men ska väl inte ropa hej än. Bara för det kommer jag väl ligga däckad med feber och frossa imorron. Men nej se det får jag faktiskt inte eftersom jag och Amanda ska vara väldans duktiga och börja på vår uppsats då. Hade ju varit fett nice om den hade blivit klar imorron också. Meeen, den drömmen kan jag ju ge upp med det samma. 12-15 sidor på en dag utan att ha någon litteratur/internetresurser, eller ett bestämt ämne att skriva om.. ja det säger ju sig själv.

Idag har vi spenderat ytterligare två timmar tillsammans med ROS:en, alltid lika gemytligt som vanligt. Grammatik snackade vi om denna gången. Tänk jag hade nästan glömt hur tråkigt grammatik är.. men som tur är väckte ROS:en minnena till liv! Och på vilket sätt han gjorde det sen! Det är nog banne mig till och med så att jag tycker om det ännu mindre nu... tänk, vad hade man gjort utan dessa helt underbara pedagoger som arbetar på Hkr?!

Något annat som gjort sig påminnt idag är hur fruktansvärt irriterande det är med smaskande. En tjej satt bakom mig på bussen från skolan in till stan och tuggade tuggummi, med öppen mun, och blåste bubblor dessutom. Tänk.. lite frestande ändå, om man hade stuckit hål på bubblan.. så den smällt i ansiktet.. får man tänka så? Lite grann? Ibland?

Hm... anyways.. ska nog typ gå ut i köket och göra en raid av kylskåpet och skafferiet.. min mage börjar snart gråta. Den vill ha mat.. så något gott i väntan.

Adjektiv är hur man ä...

4 Läs mer >>
Var biobesök igår med Jannika och Ollebär, såg Twilight. Gillade den, det var snyggt gjord, den hade sin beskärda del av ögongodis, kärlek, spänning och rätt bra skådespeleri. Nästan så man funderar på att läsa böckerna. Läste nån stans att det åtminstone skulle komma två filmer till.

Jag sitter här och försöker göra en textanalys av ett stycker ur Ett öga rött som en uppgift i Svenska som andraspråk-kursen. Grammatik är fan inte min grej. Tur att det är en gruppuppgift och att åtminstone halva gruppen har erfarenhet av att göra textanalys och att en av oss ska bli svenskalärare! Borde ju klara av godkänt-gränser kan man tycka.

Jag är seg, trött i ögonen och småfrusen... snoret har satt sig i bihålorna och vill inte lämna sitt gömställe. Spelar ingen roll hur mycket man snyter för ut kommer det ändå inget. Men jag är inte täppt och inte rinnig i alla fall. Men känner att det finns där inne. Irriterande! Dricker vatten och kissar om vartannat. Kanske skulle varnat tidigare i texten om ett inlägg innehållande trevligheter som snor och kiss. Tröstade mig i alla fall tidigare med godiset som blev över från igår. Och redan har en ny finne ploppat upp. Livet är allt bra härligt ibland!

Nej vad gör det för gott att sitta här och gnälla. Läsa igenom texten några gånger till till textanalysen och sen röja undan på mitt rum. Hälften av kläderna ligger utanför garderoben och jag höll inte på att hitta mina glasögon igår. Så tror att det börjar bli dags.

Tjarå!

p.s. Förresten så är det lite snöighet ute! d.s.

Alltid lika härliga m...

0 Läs mer >>
Home sweet home! Är det inte något av det bästa att komma hem och gå och byta om till mjukisbyxor och tvätta av sig sminket, gärna även borsta tänderna? Wunderbar! Mindre wunderbar är att jag kommer hem förkyld, inte det minsta roligt! Så sitter här framför datorn och dricker vatten, tänkte hoppas på det bästa: att vatten+sömn=ingen förkylning imorgon när jag vaknar. Får väl se hur det går med den planen, jag har mina aningar. Påbörjar flaska numero dos...

Hoppas på bra väder imorron till våran promenad, så skickar iväg en liten önskning till den som styr över det. Typ, sol och vindstilla? Tror jag ska krypa ner i sängen nu... sova ikapp de timmarna jag inte sov inatt, vi kan ju åtminstone hoppas på det bästa.

Se slå min lördagskväll om du kan! Ha!

God natt folket, och ta det lugnt på dansgolvet Karin!

Hemma!

0 Läs mer >>
Vad det är som låter? Ni behöver inte oroa er.. det är bara jag som sitter här och hackar tänder typ, kanske inte riktigt men nästan på. Fy fan vad ruggigt det är! Vill inte utanför dörren mer idag :S men har tyvärr inget val... Har varit i staden med lilla mamsen idag och inhandlat present till bror och svägerska, plus lite spaning efter möjliga julklappar. Om två timmar ska vi infinna oss i Hovby som sagt, hoppas på en hyfsat snabbt avklarad middag.. vill allra helst ligga hemma i soffan under filt med massa kuddar och kanske lite lala eller något annat gott, och kolla på något bra på tv eller en film.

Vi hade ett igår också ja, lite förfest hemma hos Linnéa och sen ut och dansa lite. Jag var lite segstartad och kände mig lite smått trist och tråkig där i början, men det blev bättre sen när vi väl kom ut. Vi dansade väl mest hela tiden innan det var dags för mig att vandra till bussen. Har men idag.. ont i fötterna när jag går, plus att vänsterfoten inte mår riktigt bra i vissa ställningar - dålig sko eller någon av klackarna som spetsade mig? Tycker mig inte se något blåmärke ännu i alla fall. Men tackar sällskapet för en trevlig kväll :)

Tänk, drömmar behöver inte vara hemska och oförståliga.. de kan faktiskt till och med vara rent utav trevliga!

Brrr...

0 Läs mer >>
Grattis Linnéa 21 år! <3


Om några timmar åker jag in till stan och hem till Linnéa för att fira födelsedagsbarnet, sen förmodar jag utgång till Grand om inte planerna har ändrats. Länge sen jag träffade mitt lilla hjärtegryn nu :)

Imorgon bär det av till Hovby för att fira bror (som fyllde år för nån dag sen) och svägerska (som fyller år i januari). Jag verkligen älskar släktmiddagar/kalas... jag anstränger mig verkligen här för att få det att låta som jag gör det, men jag vet inte om det funkar alltså...? Söndag blir det promenad med Jannika och Malin på förmiddagen och på kvällen blir det biografen i staden med Jannika och Ollebär, så får vi se om fröknarna hänger med eller inte.

Den delen av dagen som redan är genomliden borde jag nästan inte ens en gång nämna. Det börjar bli en aning patetiskt det här... Nog att jag kanske inte hade de bästa av bästa tankar om högskolan, men nu börjar man ju tröttna på allvar. Något fel måste det vara när en klass på ca 30 pers verkar ha missförstått kursen och dess innehåll helt, för jag har då inte hört en enda som har sagt något positivt om den. Lärarna har ju inte direkt många veckor på sig att rädda situationen heller. Tack och lov att det "bara" är en 15 poängs kurs och den snart är över! *suck*

Nej om jag kanske skulle ta och fixa presenten...

Födelsedag II

2 Läs mer >>
Har varit ute två timmar i skogen med mamma och plockat mossa och tallris, börjar ju närma sig jul, snart dags att julpynta! Var skönt att komma ut lite, gjorde nog gott för min magvärk, hade med stor sannolikhet kännts ännu värre om jag inte rört på mig just då.

Sökdagboken är inskickat och nu är det ur världen. Har gruppredovisning imorgon, men känner mig inte särskilt orolig för den. Får väl läsa innantill i värsta fall. Det är sanslöst vad omotiverad man blir av denna kursen!

Och hade nog ingen större motivation för att skriva här heller känner jag... så tar nog och skiter i det hela.. jo vi gör så.

Adjö

Skogsmulle

0 Läs mer >>
VÅR LILLE STOREBROR FYLLER ÅR!



GRATTIS PÅ 37-ÅRSDAGEN STEFAN!

Födelsedag

2 Läs mer >>
Så var man hemma igen, så skönt! Hemma och kan sova i min egna säng! Fast att sova i soffor börjar ju nästan bli lite av en vana nu känns det som, åtminstone de gånger jag inte sover hemma.

Har haft en underbar helg tillsammans med Jossa och Jannika :) saknar oss! Vi är fina tillsammans :)
Vi inledde festligheterna med lite lasangette som vi rörde ihop själva, sen välte jag ut Jannikas kaffemugg (som var väldigt lämpligt placerad bakom min vänsterarm) på en av mattorna, sen spillde Jannika ut lite rödvin i köklådorna. Ingen äkta Jannika-Josefin-Rebecka-träff utan några "olyckor". Men det bästa var nog när Jannika hade gått nästan hela dagen med sin BH ut och in utan att märka något!

Senare sprang vi till tåget som sen tog oss vidare från Åstorp till Helsingborg och The Tivoli. Kvällens upplägg var:

Förband: The Sacred Sailors
Huvudsakt: The Futureheads


Hyfsat bra musik, inte riktigt värt pengarna, men det blev ju en bra kväll så vem kan klaga?! När spelningen var slut så blev det Vinyl Baren och där slog vi klackarna i taket :) Jannika fick en ny bekantskap som dök upp lite här och var under kvällen, med eller utan tröja, på eller av borden, med eller utan kille, men han tyckte i alla fall att, jag citerar: "Hon spänner ut röven alldeles för mycket." (kanske bör förtydliga här att Jannika i princip satt rakt upp och ner på en pall). Det blev sista tåget hem, sen lite nattamaud/chips och eftersnack till 04.10 och Jossa och Jimmy kröp ner i sängen och jag och Jannika kröp ner i våra soffor.

Sen idag bar det av till Sölvesborg för att kolla på när Jimmy och hans band Beyond the Ocean hade en spelning i Slottslängorna. Så lördagen har bestått av en massa felåkningar, en massa dryg väntan, en massa kass dålig musik (med undantag Beyond the Ocean), lite pizza och sen hemfärd.

Nu måste jag nog leta upp något ätbart... magen börjar kännas lite tom...

Hoppas er helg varit lika splendid som min!

Ta hand om er!

Home sweet home

1 Läs mer >>
Torsdag idag och min helg har börjat :) åtminstone så sett att jag inte kommer va i skolan förrän på tisdag nästa gång. Men har skrivit ihop min del till redovisningen vi ska ha nästa vecka. Och sen borde jag läsa igenom boken som tillhör redovisningen, och börja söka på nätet till min och Amandas uppsats.

Imorgon åker jag och Jannika till Jossa för att sen fortsätta till Helsingborg. Jossa har lurat med oss på att gå och lyssna och kolla på The Futureheads på The Tivoli. Men de verkar inte fy skam av deras musikvideor att dömma så det blir nog bra :) Förmodligen får det bli övernattning i Åstorp till på lördag.

På söndag eftermiddag åker jag, Jannika, Emma och Karin till Malmö. Jag tackade ja till det jag tidigare tänkt mig att aldrig göra. I'm so weak!! Damn! Men vi ska i alla fall agera fotomodeller för en dag i Turning Torso, det kan säkert vara en rolig upplevelse (tills man kollar på bilderna), och det går ju att komma undan med det i stort sätt gratis. Alltid trevligt att bli lite ompysslad :) Och för detta har vi allas vår kära Jennie att tacka! (troligtvis inte korrekt svenska i den där sista meningen?)

Få se, få se nu... möjligtvis mat nu, eller kanske klädprovning, eller läsning, eller... eller.. något annat kanske?!


The Futureheads - Hounds of love

Framtidshuvuden

1 Läs mer >>
  • Om det nu är så viktigt (jo, jag vet att det är det) att vi motionerar och rör på oss... varför ska man då behöva betala en mindre förmögenhet för att kunna träna på olika träningscenter? Är det så de försöker motivera folket?
  • Om de vill att vi ska åka mer kollektivt... varför ska man då behöva betala en mindre förmögenhet för en tåg- eller bussbiljett (vi kan lägga till inrikesflyg också)? För det får mig verkligen att vilja åka kollektivt, eller det är bara jag?
  • Om de vill stoppa den illegala nerladdningen av film och musik... skulle det inte kunna vara en idé att sänka priserna?
  • Om de vill stoppa tjejers och killars dåliga självbilder, skulle det inte vara bra att byta ut majoriteten av modellerna i alla reklam/filmer/?

Förresten! Är det bara jag som tycker att det borde införas bidrag till de med synnedsättningar (åtminstone för ett par standardbågar/glas) och till oss av det kvinnliga könet som var och varannan månad lägger "onödiga" pengar på bindor/tamponger/trosskydd?

Framstår jag som lite snål nu eller? ...det var ju inte riktigt meningen...

Om

0 Läs mer >>
Varför går man och irriterar sig på skitsaker? Det tar bara en massa energi... så blir jag bara irriterad för att jag blir irriterad. Känns så jävla onödigt...

Idag har jag i alla fall gjort lite nytta. Har läst klart vad som ska vara läst denna veckan, ena kapitlet läste jag ju förra veckan helt i onödan. Fast slapp ju det idag i och för sig. Sen brottade jag med dammsuggaren och moppen, och gjorde en insats med skursvamp och rengörningsmedel på toaletten. Dammet får vara till en annan gång, typ när mamma bestämmer sig för att städa kanske?

Igår skulle jag vara en snäll dotter och baka en kladdekaka till pappa på farsdag. Jag vet inte riktigt varför jag får för mig sådana saker när jag vet hur utgången blir av det hela. Resultatet blev ju inte riktigt det torra som det brukar bli, men istället för en lagom kladdig kladdekaka, så bakade jag kladdekakssmet med ett lite knaprigare täcke. Ingen kan ju komma och säga att den inte var kladdig i alla fall!

Skola imorgon och på onsdag, sen får vi se hur det blir med fredagen. Men på fredag ser det i alla fall ut att bli The Tivoli med Jannika och Jossa. Och på söndag kanske Malmö?

Nej nu ska jag gå och lägga mig framför tv:n och bara tycka allmänt synd om mig för ingen orsak över huvudtaget.

Rebecka vs Dammråttor...

2 Läs mer >>

Jannika får mig att fantisera om hur det skulle vara att hitta en urtjusig 3a eller 4a att dela. En lägenhet med högt tak... kanske kakelugn? En hyffsat stor toalett som rymmer två 22-åriga tjejers prylar, med ett badkar kanske? (man vet aldrig vad man saknar förrän man är utan det) Ett stort vardagsrum där man kan ha filmkvällar, bjuda på middag. Ett kök där det får plats ett matbord där vi kan sitta och ha en mini-studiecirkel och laga tjusiga middagar tillsammans. Ett rum till Jannika där hon kan ha en stooor garderob så hon får plats med alla sina kläder. Ett rum till mig där jag kan få plats med alla mina saker från Indiska. Kanske eventuellt ett rum till till en inneboende. Eller ett till rum som vi kan ha till... hm.. ett rum där vi kan dyrka grymma artister som Damicen Rice till exempel. Och där alla våra besökande vänner kan övernatta. Det är nästan så man kan se det framför sig. Men så dyker frågorna upp. Var ska denna lägenheten finnas? Kan vi två bo tillsammans? Har vi för olika vanor? Hur blir det när Jannika ska börja läsa till psykolog? Hur blir det när jag är klar med min utbildning - var vill jag ta vägen då? Tänk om det blir helt fel och en underbart fin vänskap skulle förstöras :S

Men man kan ju drömma och fantisera lite i alla fall... så får man se vad det är för drömmar som nån gång kanske slår in?

Ikväll nöjer vi oss med att befinna oss på samma ställe för några timmar och titta på samma film på samma tv :)

Just det!! Vi får inte glömma den stora balkongen till lägenheten! Eller what the hell, när vi ändå fantiserar så kan vi väl slå till med en takterass! :)

What if? Maybe?

2 Läs mer >>
Det allra bästa vore om alla personvågar utrotades. Jag kan se undantag för de vågar som mäter kroppsfett etc, men jag ser absolut ingen funktion med att veta hur mycket en människokropp väger. Vad säger de där siffrorna egentligen? Siffrorna berätta då inte om de där kilona är fett/vatten/muskler. De berätta inte hur lång man är. De berättar inte hur kroppen mår. Det enda de siffrorna gör är att sätta griller i huvudet på folk. Vad fan spelar det för roll hur mycket vi väger?! Jag blir så irriterad och arg när folk, speciellt mina vänner, kommenterar sin vikt. Huvudsaken är väl att din kropp mår bra och att du tycker om hur du ser ut. Jag säger inte att det är fel att försöka gå ner i vikt, eller nej, inte gå ner i vikt, utan att äta annorlunda och träna för att förändra hur ens kropp ser ut. Men att man styrs av de där siffrorna på vågen... det är så fel som det bara kan vara. Så om jag fick bestämma skulle alla personvågar utrotas!

Och nej, jag är inte felfri jag heller, jag erkänner... det händer att jag ställer mig på vågen nån gång och då. Men nu är det fan slut med det! Det är bara skit som förstör massa vackra människor och deras självbild.... så det så..

Jag säger: UTROTA!!

0 Läs mer >>
Anonym (kanske samma som brukar vara anonym?) , får en känsla av att det är något självupplevt det där... Men sure thing, det är en oskriven regel om något! Har det någonsin slutat bra liksom?

Idag har jag varit och hämtat böckerna till nya kursen, börjat läsa lite också. Men en undran, vad är det för fel på vanlig svenssonsvenska? Jag hade behövt slå upp ungefär var och vartannat ord :S eller så är jag bara allmänt korkad. Men jag fattar nada!! Ska väl ge det en chans till.. åtminstone så jag har ett litet hum om vad det är vi pratar om imorron i skolan.

Imorgon efter skolan följer Karebear med hem, sen drar vi till Emma för att kolla på nyinköpta gården. Tänk att hennes dröm äntligen gått i uppfyllelse! Sen blir det förmodligen lite film- eller tvtittande. Helgen börjar ju imorron ;)

*Vinkar med det vita tygnäsduken med tåget lämnar perrongen*

Du skall icke...