5 Läs mer >>

Första besöket på akuten avklarat då. När jag vaknade imorse såg ett sår jag har på min hand inte så vackert ut, rött och inflammerat. Lite senare upptäckte jag också att jag hade två röda streck på armen som inte varit där innan. Och att de var ömma när jag tog på dem. Då börja ju funderingarna.. röda streck... inflammerat sår... blodförgiftning?! Ensam hemma o allt, och inga föräldrar att fråga om råd. Men fick ju ringa upp dem i alla fall, tycka lite synd om mig själv och gråta en skvätt efter att skrämt upp mig själv. Grannen som är sjuksköterska kom i alla fall över och kollade på såret och armen, och det blev i alla fall att vi åkte in till akuten. Fick sitta i väntrummet en timme innan jag kom in till sjuksköterskan, som skickade mig vidare till att träffa en läkare. Så ytterligare en timmes väntan innan jag fick träffa läkaren som ställde några få frågor, kollade på min arm - gick väl på en minut ungefär - och sen gick och skrev ut recept på pencilin till mig. Så nu är det pencilin i 10 dagar, den starkare varianten efter som jag har praktik nu och är bland barn om dagarna. Så nu har jag sett insidan av akuten i alla fall, så nu känner jag mig rätt så klar med det. Fick inte precis några förklaringar eller så inne hos läkaren, och jag min nöt fick inte för mig att fråga något heller förrän jag kommer ut och grannen och föräldrarna undrar vad han sa och så. För han sa aldrig rakt ut att, ja det här är si eller så. Men grannen menar att jag har fått en bakterie i blodet, och om jag gått med det utan att fått pencilin eller så så hade jag fått feber och förmodligen blodförgiftning. Men nu ska jag ju förhoppningsvis slippa det. Tycker pencilin och upprörd mage låter mycket bättre! Så no worries! Jag mår bra, och tänkte fortsätta göra det :)

Då har man varit med ...

0 Läs mer >>
Idag small det - och nu är tentan gjord. Kändes okej när jag gick därifrån, men har ju hänt innan och trots det har inte resultatet blivit så bra. Likadant när det känts skit ibland, så har det ändå visat sig att det gick hur bra som helst. Så lika bra att glömma bort den nu fram tills resultatet kommer, och så får det ha gått som det gick... gått?

Och givetvis är det inte tentadag om man inte unnar sig själv något efteråt ;) så jag var inom staden och donerade lite pengar i min affär. Och vet ni inte vilken det är så känner ni nog mig inte så bra som ni/jag trodde ;P Onödiga grejer givetvis, saker jag inte alls behövde, men ack vad gör man inte när man precis har skrivit tenta?! Mössa, vantar, örhängen och en tröja... och lite vitaminer på det!

Ikväll är det Jannika som gäller, sista tillfället att träffas innan hon beger sig. Tanzen, puba, bio, filmkväll... ja vi får väl se vad det blir helt enkelt!

Hoppas i alla fall att er stundande kväll kommer spenderas på det allra mest förträffligaste sätt!  

Idag small det

1 Läs mer >>
Imorgon smäller det - sista tentan i utbildningen! (så vida jag inte behöver skriva om den, vilket jag inte hade tänkt mig) Sen drar praktiken igång på måndag, ingen rast ingen ro. Så därför har jag sett till och skaffa mig en förkylning nu så att jag ska slippa det under de kommande fem veckorna. Tror ni det kommer funka? Jag är tveksam, men försöka kan man ju alltid!

Imorgon smäller det

0 Läs mer >>

Härligt att vara tillbaka efter den där trojanska attacken. Tog bara en halv evighet att få problemet åtgärdat. Men nu så - back on track! Galet vad mycket man missar när man inte har tillgång till en dator! Bara tänk vad jag har varit tvungen att ta igen, kolla bilder, kolla bloggar, kolla statusar och listan bara "goes on and on". Men bäst av allt så har jag ju kunnat prata med underbaringen på andra sidan Atlanten :)

Skolan har dragit igång igen med allt vad det innebär. Föreläsningar, seminarier, gruppstudier, plöja böcker och fältdag. Första veckan avklarad, 19 återstår. Endast två veckor återstår till den fem-veckiga praktiken dessutom. Men än så länge känns det som att jag drog en vinslott när det kommer till praktikplatsen - och jag som fasade inför det innan! Ibland ska man ha tur i oturen :)

Jag kanske ska göra ett fattigt försök att återberätta lite om vad jag varit med om (som ni förmodligen redan vet om eftersom ni antagligen varit delaktiga, ALLA mina kära läsare ;)).

- Jag och Amanda kämpade på bra hela sommaren lång med våra städvagnar och revolterande moppar. Vi tog striden mot flugorna, dammråttorna, hårtussarna och sanddynerna - och gick, kanske inte som vinnare, men i alla fall levande därifrån. Mycket har jag nog att tacka Mandys sjönsång för... det är då inte alla som har sin egna livs levande radio med sig hela dagen lång!

- Jag har också fått uppleva Vi fem på äventyr när jag, Karin, Peter, Emma (+h*n) och Björn begav oss till Göteborg en helg. Vi körde hela racet med hotellvistelse, Liseberg, shopping och restauranger.- Jag dumpade mina kära vänner och valde istället tåget med destination Bada, Värmland. Några dagars avkoppling (?) hos Jannika och Amiga i torpet(5) avnjöts med allt som hörde till. Utedass modell äldre(6), utomhusdusch med kallvatten (som jag aldrig vågade mig på), morgondopp i kalla Fryken för tvagning(1), bastubad(3), skogspromenader på oändliga stigar(7), "bergsbestigning" i regniga och dimmiga lågfjäll(4), och hjärtliga försök att leka handywomen (men bra blev det!)(2). Det var i alla fall några riktigt fina dagar med Jannika, Jossa och Amiga!

1  2   3 

4 5 6 7

- Efter Värmlandstrippen hann jag inte mycket mer än hem innan det var dags att bege sig till skolbänken igen - och inte var det med några varma känslor jag återsåg skolbyggnaderna igen. Men så här nästan en vecka efter har man börjat finna sig i skolrutinerna igen och sommaren, och alla trevliga stunder, känns som ett minne blott.

Det var väl en någorlunda sammanfattning av min sommar - som mer än gärna hade fått fortsätta lite till!

Recap

1 Läs mer >>
Äntligen en fungerande dator igen!

Äntligen!