0 Läs mer >>

Jag sa ju att jag inte var särskilt bra på det här med biobesöken, de sker alldeles för sällan. Men nu har jag försökt o ta igen lite. I torsdags förra veckan var jag med Karin, Peter, Emma och Björn och kollade på Narnia och i måndags så var jag och kollade på The dark Knight med Jannika, hennes bror, hans flickvän och några vänner till dom. Så två biobesök inom fem dagar tycker jag ändå är rätt bra jobbat. Och bra filmer lyckades jag också pricka in ;)

Antalet jobbedagar kvar börjar minska. Efter denna veckan har jag bara två veckor kvar att jobba, det betyder alltså att jag bara har tre veckor kvar innan skolan börjar :S En veckas ledighet har jag... jag hade inte tackat nej till lite mer?!

Jag har nog slagit något slags rekord med mina strandbesök också. Förra sommaren, eller om det var sommaren innan det var jag bara på stranden en gång! (skäms på mig!) I år har jag varit där hela tre gånger! Men bara badat en gång... får se om jag bättrar på de siffrorna nu under kommande dagar. Precis just nu hade det varit skönt att slänga sig i havet (vilket jag antagligen inte hade tyckt när jag väl hade gjort det).

Meeen.. det får bli en annan gång för nu ska jag alldeles snart köra in till Karin. Köpa lite mat, laga lite mat, äta lite mat, och sen får vi se vad som händer! Linnéa ringde precis också o fråga om jag ville komma till Färlöv o grilla - kunde du inte frågat tidigare!!! Åh... saknar min lilla plommongurka... 

Nähä jaha.. 

Ha en trevlig kväll!  

Lillördag

2 Läs mer >>
Blev en lång dag på jobbet idag (allt är relativt), 7-16. Skulle komma en massa fok idag så det gällde att få rummen färdiga. Sen blev det en tur för mig och Emma till Strandstugan med en trasig diskmaskin. Stackars Emma stod och diskade i dryga två timmar - vilka vackra händer! Och jo jag erbjöd mig faktiskt att byta med henne men hon ville inte! Så jag stod för torkningen av disk och städning istället. Vi fick ju en chans att ta igen några av timmarna vi missat tidigare under sommaren i alla fall. Är lite misstänksam efter att jag upptäckte att min lönespec inte fanns bland alla övriga - ingen lön till mig?? :S Får väl kolla kontot på fredag.

På torsdag blir det bio med Emma, Björn, Peter och Karin. Senast jag var på bio var när Stardust gick... alltså ett tag sen. Jag borde bli bättre på det där - att gå på bio. Jag menar, det är ju ändå rätt mysigt.

Jag känner att jag inte hade något riktigt vettigt att skriva nu när jag väl satte mig här. Trött och rastlös. Kryper nog ner i sängen och läser istället.

Spenderade för övrigt en trevlig lördag hemma hos Jannika med bla Karin och Peter! ("Jag har en fråga...")


Take care!

~"The sun is up, the sky is blue, it's beautiful and so are you"~

Splash

0 Läs mer >>
Jag är väl inte helt... vad är ordet jag söker... jag kommer inte på det! (Berätta gärna för mig vilket ord det är jag söker!)
Vad jag försöker säga är att min stora förtjusning i denna blogg kan bero lite på att det är just Jannika (och Erik), min kära vän sen 9 (oj!!!) år tillbaka, som är författaren till den. Hon har förärats med ordets gåva om någon! Hon skriver vackert och ärligt. Så ja, vad jag egentligen försöker få igenom med detta inlägget är att få er att gå in och läsa hennes (och Eriks) blogg, tycker det vore lite oförskämt av mig att dela med mig av något så fint ;)

Så tryck på vilken som av länkarna så kan jag i stort sett garantera en stund härlig läsning :)

Reklam

1 Läs mer >>

Du MÅSTE bara se ACROSS THE UNIVERSE!!!

Do it!!

0 Läs mer >>
Idag förlorade jag "bara" fyra timmar. Och inte kan jag ta igen dom timmarna på måndag när typ alla andra säkert lär göra det för då har jag redan tid till kl 15 *suck*

Och var är det sedvanliga ögongodiset när man behöver något att muntra upp sig själv med på jobbet?! Fick en liten glims av ögongodispotential idag... men ack bara för ett ögonblick! ;)

Ikväll åker jag och Emma in till Karin och ska ta igen lite förlorad tid :) uppdatera oss och gnälla av oss lite om jag känner oss rätt. Äta sallad, melon, vindruvor och piffa till det lite med några chips :)

Sista jobbedagen för denna veckan imorron. Får se vad det blir av den...

Snart helg!! :D

Gnäll modell xs

2 Läs mer >>
16 juli, onsdag, lillördag, kommit halvvägs på jobbeveckan.

Har varit helt seg i kroppen idag. Har egentligen inte varit trött, men det har känts som att allting har gått i slowmotion, minsta lilla rörelse har varit så jobbig! Det är konstigt hur det där fungerar, att när det är lite att göra på jobbet och man inte behöver stressa - ju tröttare blir man, och dagen känns så mycket längre. Denna sommarens schema är värsta skämtet. Övriga somrar har mina arbetsdagar varit till kl 12, vissa dagar till 2, och vid få tillfällen har det hänt att det varit lite att göra så man har fått gå hem tidigare - bara att tacka och ta emot. Denna sommaren jobbar jag (enligt schemat) till halv 3, 3 de flesta dagarna. Jo visst! Av de dagarna som jag haft dessa tiderna har jag kanske verkligen varit på jobbet till klockan 3, två eller tre gånger. För att ta ett exempel:  I måndags skulle jag ha jobbat 7-15, klockan 10 blir vi semestervikarier hemskickade för att det inte finns något att göra. Jag gick miste om fem timmar, vilket är en "vanlig" arbetsdag i städet i vanliga fall! Och att sen komma med skitsnacket att det inte finns något att göra när det finns damm på typ varenda golvlist, spindelväv i alla vinklar och vrår och fingeravtryck att annat smuts på alla fönster. Men nej, det finns inget att göra. När sedan en av de andra sommarvikarerna var och pratade med chefens (på semester) chef om detta fick hon bara till svar att "det är så det är att vara semestervikare". Visst, det kan man väl kanske gå med på på ett sätt. Men som hon sa till honom: då kanske de ska klargöra det när de anställer folk - här är ett schema, men det är inte säkert att du får så många timmar som det anger. Då kan man, som hon sa till honom, skaffa ett sommarjobb till. Vad fick hon för svar? Jo ni förstår, om man skulle göra så då skulle vi ju kanske ta mer arbete på det andra stället istället för här. Ja de kanske man skulle, men med all rätt då man inte får de timmarna som man har i stort sett blivit lovad från början! Det ska bli intressant att se imorron hur pass lång min arbetsdag blir. Jag ska enligt schemat jobba till 15, men där är "inget att göra" imorron heller, och vi är 6 pers som ska jobba. Men jag ska fan i mig inte gå hem innan 12 i alla fall!! Då kan jag åtminstone åka med Emma hem. Jag har en känsla av att "chefen" kommer få höra ett och annat när hon kommer tillbaka från sin semester... kanske inte just från mig (mästare på att säga till folk vad jag egentligen tycker och tänker) men från en viss annan semestervikarie. Och en viss annan semestervikare kommer nog inte säga någonting, för hon verkar bara nöjd och glad när hon slipper jobba. Det blir nog till att söka sig till något annat ställe nästa sommar, vilket jag antar är på tiden efter 5 (?) somrar på samma ställe.

Så ja, så har jag gnällt av mig lite.

Tror jag ska ta ett litet fotbad och stationera mig framför tv:n och invänta dagens avsnitt av So you think you can dance. För övrigt så rekommenderar jag er att se filmen Across the universe, en musikal gjord på Beatles-låtar!! Mums :)

onsdag - gnälldag

1 Läs mer >>
Så JÄVLA bra!!! Kan man annat än älska det?!

alltså... seriöst??

4 Läs mer >>
Helgen kom och gick. Resultatet blev lunch med Karin på Ko-san på lördagen som följdes av en svettig promenad ut till Gamlegården med Peter, där vi sedan blev upplockade av hans kompis för att åka ut till Ivö. På Ivö bjöds det på "trädgårdsfest" med livemusik, gratis mat och dryck. Stämningen dämpades väl lite pga vädret men det var mysigt för det. Sen fick jag en dos av nattbussen till Åhus under Kristianstadsdagarna. Det är alltid en upplevelse. Som tur var så hamnade jag på förstärkningsbussen som inte ens en gång blev fullsatt. Men likväl så innehöll bussresan både allsång, spyor och snorkråkor. Spyan hamnade tack och lov utanför bussen, så lite vett fanns tydligen kvar i killens skalle. Men kvinnan framför mig var mindre mysig när hon satt och petade näsan och stoppade in i munnen. Myyyysigt! Åh, jag kom på en sak! Det kanske var det den hulkande killen såg! Det skulle gjort det lite mer acceptabelt liksom...

Får väl se om det blir några fler Kristianstadsdagarna-besök... på fredag antagligen i alla fall, med Emma. Och kanske Jannika. Imorgon blir det kanske bio också, så då blir det ju oundvikligt att ta sig in till stan då. Eller.. ja, inte riktigt, men nästan.

Andra jobbeveckan har kickat igång nu. Hyfsat lugn dag så jag kunde sticka hem en halvtimme tidigare.. hade kunnat sticka ännu tidigare också... men räcker med att förlora en halvtimme.. Jobb imorron sen ledig onsdag.

Well anyways... ska gå o böla ikapp med deltagarna i Extreme homemakeover nu. Jag är nog lite blödig...

Åh ja. Grattis i efterskott till Karin som fyllde 22 i fredes och grattis till Kristoffer som fyller 22 år idag!

*gäsp*

2 Läs mer >>
Lite meningslös text och så... men jag kan inte låta bli att tycka om låten!!! Check it out!

Två jobbedagar kvar av denna veckan nu, alltså innebär det två cykelturer till denna veckan, sen ska benen och rumpan få vila lite! På lördag blir det Ivö  med Karin. Karin som jag hjälpte att flytta lite grejer till hennes nya lägenhet idag! Man bli ju inte lite sugen själv...

Och en fråga: Peppe?

That's not my name

2 Läs mer >>
Andra "riktiga" jobbedagen avklarad - jag är trött!! Trött i fötterna och benen... har ont i hälarna :(

22-årsfest á la Karin och Rebecka är avklarad från och med i söndes förmiddag då de sista åkte hem :) Övernattarna Karin, Peter, A-K och Emma. Lördagskvällen var mat, dricka, musik och vänner :) Jag har många fina vänner :) Tack för presenterna, sällskapet och en mycket trevlig kväll!

             

Några smakprov - finns mer att avnjuta på min bilddagbok!

Das weekend