0 Läs mer >>
Jag har fått rethosta som inte verkar vilja ge med sig - tredje dagen nu. Jag tycker nästan jag i princip går och väntar på att åka på en ordentlig förkylning eller någon annan krämpa. Jag tycker barnen omkring mig åker på än det ena, än det andra. Så jag är glad så länge jag lyckas hålla mig frisk!

Lite julpyntat har jag också fått det i lilla lyan. Jag har tom dragit på stort och snott med mig en av mammas och pappas plastgranar och ställt upp i ett hörn här. Den fick åka upp redan nu eftersom jag var så nyfiken på om det skulle funka eller inte! Och fint blev det :D

Imorgon blir det veckans korta arbetsdag, sen får det bli julklappsjakt!

Ha en fortsatt (förhoppningsvis) bra vecka!

Det var väl själve de...

0 Läs mer >>

Visst finns det tillfällen då jag undrar om jag verkligen har valt rätt yrke... och om det är något jag kommer orka jobba med en längre tid. Men så kommer de tillfällen då allting känns helt rätt. Som när ett barn kommer springandes mot en när de kommer innanför dörren till (ursäkta ordvalet alla förskollärare) dagis... Eller som idag när jag skulle gå hem och en av flickorna lite försiktigt säger till mig "Jag gillar dig jätte mycket". Något sånt kan få vilken dag som helst att kännas som världens bästa. Alla mina nästan 60 ungar, utsprida på mina tre avdelningar, är underbara allihopa på sitt egna sätt. Och likaväl som de vid tillfällen kan få mig att vilja slita håret... så kan det vända på ett ögonblick tack vare en blick, ett leende eller något de säger. Detta är en av de största nackdelen med att gå på vikariat som jag har gjort så här långt... det kommer en dag då jag oavsett om jag vill eller inte... måste byta arbetsplats... vilket även innebär att jag måste lämna "mina" barn.


Men oavsett hur underbara "mina" ungar är på jobbet... så går de inte upp mot en sån här underbaring!


Thilde - sin mor upp i dagen på alla sätt och vis <3

Vändningar

0 Läs mer >>
Ligger och degar i soffan och funderar på vad jag ska göra med dagen... tycker inte jag hittar något som riktigt lockar. Hade behövt städa, hade behövt lägga in tvätten, hade behövt gå igenom alla papper som ligger här och skräpar... har tom lite disk som jag kan roa mig med.

Jag är sugen på att börja med julklappsshoppandet...men jag känner att jag har en bristande fantasi och har ingen aning om vad jag ska köpa. Jag är sugen på att baka...men har förmodligen inget hemma att baka med, vilket betyder att jag behöver bege mig till affären. Jag är sugen på att måla...men har inget bra motiv. Jag är sugen på att kolla på en film...men mitt samvete tillåter inte det rikgit när jag ser solen utanför (för det är ju så mkt bättre att ligga i soffan och kolla på tv istället för film!). Jag är sugen på att gå ut o gå en runda vid Hammarsjön...men så hör jag hur det knakar i fönsterrutorna pga blåsten.

Ja...vi kan nog konstatera att jag är rätt bra på att komma med undanflykter...

För övrigt uppmanar jag alla att hålla tummarna för min brorsdotter Erica som ska tävla i Musikslaget om Kristianstad ikväll!

Undanflykter

1 Läs mer >>

Ja jag gör väl en kraftansträngning och slänger upp ett inlägg. Jag anar att bristen på uppdatering på bloggen hänger samman med bristande variation på vardagen. Det händer helt enkelt inte så mycket som är något att skriva om. En dag på jobbet är väl ofta rätt händelserik, men dessvärre inget jag kan berätta om. Jag får skratta åt det i min ensamhet ;)

Helgen som var resulterade i ett besök på Ladies Night. Alltid trevligt att bli underhållen med musik, stand-up och dans en lördagskväll. Nästa gång, om det blir nån, kommer det nog få kosta en hundralapp extra för att komma lite närmre och komma med i stämningen lite bättre. Kvällen asvlutades sen med ett besök på Bånken med mina AU-flickor :)

Jag är också mitt uppe i processen med att försöka få ta över min systers lägenhet... jag väntar helt enkelt besked på om jag blir godkänd som hyresgäst... så håll tummarna!

Idag hade jag en efterlängtad ledig onsdag. Tanken är att den ska infinna sig varannan vecka... men det har kanske blivit var fjärde vecka istället. Men det är alltid fint att kunna jobba in några extra slantar. Fast å andra sidan är det rätt skönt att kunna pricka av listan med "to-do:s". Idag kryssade jag för tvätt, handla, laga lasange, en ansträngning att göra köttbullar (tills jag insåg att jag inte hade allt jag behövde), boka klipptid, sätta igång processen med övertagning av lägenheten, och gjort klart min PIM3-uppgift. Min sista bedrift blev en timmes rockande med min rockring. Så nu ligger jag i soffan helt utan dåligt samvete ;)

Imorgon efter jobbet blir det hem till mamma och pappa för att bli lite bortskämd med mat och sovplats. Sovplatsen innebär även en halvtimmes sovmorgon inför öppningen på fredag.

Puh... det kändes bra.. nu har jag lättat mitt blogghjärta... Jag ska väl försöka att att inte låta det gå lika månader tills nästa inlägg kommer :)

På återseende cyberspace!Kärlek!

En kraftansträngning