0 Läs mer >>
Då var stunden kommen... nu ska magmusklerna få jobba! Jag och kollegorna drar på kurs i orientalisk magdans, första tillfället av tio. Jag återkommer med ett utlåtande!

Morgondagen bjuder också på trevligheter då jag och Jannika åker till Malmö och går på sing-along-bio. Det bjuds på Grease med tillhörande 50-tals anda. Kul!

På återseende?
/Rebecka

Magdans

0 Läs mer >>
Det här med konst är rätt intressant.
 
Det som är konst för en...
 
                               
... är en stege för en annan.
 
 
Det som är konst för en...
 
... är en guldmålad pinne i en bunker för en annan.
 
 
Det som är konst för en...
 
...är en konstig labyrint för en annan.
 
 
Det som är konst för en...
 
...är klotter för en annan.
 
 
Ja, det är konstigt det här med konst. Vem är det som avgör vad som är konst och vad som inte är det? 
 
De första fyra bilderna är tagna i en skulpturpark i Köln, och den sista bilden föreställer en bit av Berlinmuren. Alla bilderna är tagna under min och Jannikas tågluff förra året!
 
På återseende?
/Rebecka
 
 

Konst(igt)

0 Läs mer >>
Hur lycklig lottad är inte jag som har fått äran att vara gudmor/fadder till dessa tre underbara töser?! För det är verkligen det... en ära. Tänk att deras föräldrar valde mig bland alla deras fina vänner och familjemedlemmar. Det är stort, så STORT! 
 
 
<3 Juni <3                     <3 Alice <3                    <3 Astrid <3
 
Igår fick jag en liten dos Juni, det var efterlängtat. Min lilla systerdotter är ett riktigt litet charmtroll, och hon har mig, mormor och morfar lindad runt sitt lillfinger. Det kvittar att jag träffade henne igår, jag saknar henne lika mycket idag som om det hade gått en vecka sen jag såg henne senast. Som tur är brukar det inte gå längre tid än så mellan gångerna ;)
 
Nej nu är det kanske dags att ta tag i denna söndagens måsten. Städa nu på förmiddagen, fika med Karin, Astrid och Emma i eftermiddag och tvättstugan ikväll. Affären tar jag nog en annan dag...
 
På återseende?
/Rebecka

Gudbarn

1 Läs mer >>
Så här en söndagskväll är det lätt att sitta och drömma sig tillbaka till den häftigaste resa jag gjort. Och den gjordes sommaren 2013, med den häftigaste människa jag känner... min bästa vän Jannika! I 20 dagar flängde vi runt med tåg genom Europa. Vi fick se många vackra platser, träffade intressanta människor, åt god (för det mesta) mat... och hade det allmänt bra. Ett axplock av bilder från resan, i lite blandad ordning.
 
Jag drömmer mig tillbaka till....
 
En kväll i Paris. Vid floden med rosévin, baguette och ost...
 
 
Otaliga tåg av varierad kvalite och komfort. Men så vackra vyer vi åkte förbi. Detta är tidigt en morgon när vi åkte nattåg en bit av sträckan från Paris till Barcelona.
 
 
Jag drömmer mig tillbaka till Barcelona. Och nattdopp i havet.
 
 
 
Berlin som var bättre än jag hade förväntat. Så mycket historia och så mycket att se! Och GRYMMA guider med så mycket att berätta!
 
 
 
En glittrig Pride-festival i Köln var kick-starten på hela resan.
 
 
 
Efter en härlig weekend i Paris för några år sedan, var vi tvugna att göra en snabbvisit även där. En natt i Paris, men vi hann med en del ändå.
 
 
 
Det lilla gula tåget som tog oss vidare mot Barcelona. Det bästa tåget på hela resan. Majoriteten av vagnarna var utan tak, och vi åkte förbi den ena vackra platsen efter den andra. Vi satt som två fånar med stora leenden på läpparna.
 
 
 
Vi gick runt på en massa små gränder och gator i Florens och blev lite kära i staden.
 
 
 
Vi trampade på historisk mark i Rom (ni anar bla Colosseum i bakgrunden)...
 
 
... och i Pompeji.
 
 
 
Gondoltur i Venedig, och irrandes fram och tillbaka på alla gator som såg likadana ut. 
 
Det var helt enkelt en resa att minnas genom hela livet. Och jag är så glad att jag fick uppleva det hela med min bästa vän!
 
På återseende?
/Rebecka

Drömmer mig bort

0 Läs mer >>
Två inlägg under samma vecka, när hände detta senast?
 
Huvudvärken är borta, halsen känns bättre och för tillfället kan jag andas fritt genom båda näsborrarna (utan hjälp av nässpray). Jag vågar nästan hoppas på att min plan fungerade! 

Det finns inga storslagna planer för denna söndagen mer än enkla vardagsbestyr. Städa, duscha, och kanske en vända till affären. Kanske att jag börjar skissa på den där födelsetavlan som jag lovat min vän... det var ett tag sen jag målade/ritade något nu, så det ska bli kul! Jag önskar mig ett extra rum som jag kunde ha till pysselrum... Att jag inte målar/pysslar oftare handlar många gånger om ren lathet. Jag orkar inte plocka fram alla sakerna för att måla en liten stund och sen plocka undan allt igen, när jag vet/vill fortsätta någon annan dag snart. Just därför hade det varit trevligt med ett extra rum där det inte gör något om det är lite uppställt. Och där allt finns lättillgängligt. Det får väl bli den där dagen då jag eventuellt bor i ett hus, med många rum! Då ska jag banne mig ha ett pysselrum... ett rum där jag kan måla, sy, och vad helst jag känner för!
 
Något annat som ska bli kul, eller åtminstone intressant, är min kurs i orientalisk magdans. Jag kände att jag ville testa något nytt i vår, och kollade runt på lite olika kurser. I sökandet hittade jag en kurs i orientalisk magdans på Medborgarskolan, och täntke att det hade varit roligt att prova. Fast jag ville gärna ha sällskap så frågade min kompis (och numera även kollega) när vi satt i personalrummet. Och tur var väl det, för det slutade med att fler kollegor ville hänga med och nu är vi en grupp på sex personer som ska ta oss an utmaningen. Som sagt... om inget annat så kommer det bli en väldigt intressant upplevelse!
 
På återseende?
/Rebecka

Det rasslar till!

0 Läs mer >>

Jag börjar se ett mönster när det kommer till mina blogginlägg... det krävs att jag ska vara grymt uttråkad för att jag ska ta mig för att skriva något här! Så om det nu är någon som faktiskt är här inne och läser, så antar jag att ni får hoppas på att jag blir uttråkad oftare. Jag har funderat på att lägga ner bloggen, eftersom jag skriver så sällan. Men så händer det ju, once in a while, att jag sitter här uttråkad i soffan och behöver något att göra. Så jag antar att den får följa med ett tag till.

Så anledningen till att jag just idag sitter här uttråkad i soffan, är en förkylning som nog inte riktigt vill bryta ut. Under slutet av jobbdagen igår kom frossan, ömma muskler, huvudvärken och den där obekväma känslan av att svälja. Tempen visade på feber när jag kom hem, inte mycket men den var där i alla fall. Jag tror inte jag har haft någon feber idag, men huvudet dunkar när jag förflyttar mig och det gör fortfarande ont att svälja, och jag känner den ack så välbekanta känslan i bihålorna. Men jag har i vanlig ordning bestämt mig för att det inte ska bli något mer av det så därför stannar jag hemma idag och kurerar bort det. Esberitox, vatten, apelsiner och glass får vara mitt hemliga vapen!

Jag hade i alla fall turen att bli dålig sent en fredag, vilket innebära att jag slipper ta ut någon karensdag (för jag ska ju inte vara sjuk nästa vecka!). Jag tar för övrigt gärna emot en logisk förklaring till varför vi som arbetar inom förskolan ska behöva ha karensdagen? Det är inte nog att vi fem av veckans sju dagar blir nysta och hostade på, torkar rumpor, byter blöjor, skickar hem barn med löss, skickar hem rödprickiga barn... och ja just det torkar spyor?! Nu har jag (ta i trä) haft tur och klarat mig rätt bra från diverse sjukor, men det är kollegor som inte har klarat sig lika bra.

Jaja... nog om det. Nu är det dags för Esberitox och apelsin tror jag bestämt!

Mönster