2 Läs mer >>
Onsdag och vi har kommit halvvägs. Har första skoldagen denna veckan avklarad. Redovisning och informationsmöte idag, föreläsning på fredag. Nu börjar snart "allvaret", sista terminen, AU3...och allt vad det innebär. Tenta, VFU och C-uppsats...och helt enkelt det sista vi gör på utbildningen. Sen står man där en vacker dag i januari 2010 och är utbildad förskollärare. Sen då? Vad ska jag göra sen? Plugga lite till? Jobba? Resa? Plugga vad? Jobbar var och med vad? Och resa vart och med vem? Men ska kanske först och främst rikta in mig på att bli klar med kursen jag är mitt upp i nu...skulle kunna vara en idé i alla fall.

Och ett sätt att göra det är att spendera morgondagen med näsan i "Den stora utmaningen - om att se olikhet som resurs i skolan". Får se om det till och med är så pass spännande att jag ger mig ut i skogen en sväng...

Men det är morgondagen det. Först: Roomservice och Grey's anatomy... så får det bli!

Mitt i veckan

1 Läs mer >>
Jag borde bli portad från Indiska... det är farligt att släppa mig lös där inne! Nu kommer jag hem med en påse därifrån igen! En sån här blev det denna gången...men har inte bestämt mig för om jag ska behålla den eller inte. 
Klänning

Äntligen är det fredag också! Har gjort vad jag behöver göra idag, och Twilight-böckerna är utlästa så inget som drar precis heller. Fast kan kanske bli lite målat på Amandas tavla däremot!

Ni har säkert hört det till leda...men! Äntligen är det VÅR! :D

Ajabaja

0 Läs mer >>
Har en trevlig helg bakom mig med firande av mamsen och en lördag bestående av melodifestival-tittande och utgång. Så där lagom folk och klarade mig nog undan med att endast bli trampad en gång på foten.


Fröken Badin och jag på dansgolvet


Idag startade jag morgonen med en morgonpromenad i skogen innan frukost med tillhörande tidning och tv i bakgrunden. Nu sitter jag och försöker komma med några storslagna idéer till vårt grupparbete...men det verkar inte bättre än att jag spenderar mer tid på andra ställen. Men snart får det bli paus från datorn så jag kan stoppa lite mat i magen.

Efter lördagen är även jag och Jannika i planeringsstadiet av en tatuering föreställande runan Mannaz. Riktigt sugen på en tatuering nu!

Efter helgen

0 Läs mer >>
Idag är det mammas dag! GRATTIS! <3



Har än så länge städat toan och dammsugit. Får nog snart dammsuga en gång till. En sväng in i duschen och nu har jag av någon anledning gett mig på att måla naglarna? Folket dyker upp vid 19. Och jag som är hungrig allaredan!?

Imorgon blir det middag och melodifestival hos Hanna och eventuell utgång i stadens nattliv. Alltid lika intressant det där. Åter till naglarna då då.

Fredagen den trettond...

1 Läs mer >>
Idag har jag faktiskt gjort några av den där sortens telefonsamtal som jag verkligen inte tycker om att göra. Eller ja, det ena var väl inte så farligt eftersom jag har gjort det ett antal gånger innan och känner människan. Vilket också betyder att jobb för sommaren också är fixat nu, tog det enkla vägen ut och kör på samma som tidigare somrar. Det andra telefonsamtalet var angående nästa praktikvecka och jag har försökt få tag på en special pedagog. Fick tag på henne i morse men då hade hon inte tid att prata och sa att jag kunde ringa efter kl 14.00, vilket jag också gjort. Fyra gånger. Första gången - ingen svarar. Andra gången - kommer till en växel. Trejde gången - en elev svarar. Fjärde gången - en lärare svarar och säger att det inte går att nå henne på det numret på eftermiddagarna, men hon var snäll nog att gå och kolla om hon kunde hitta henne men det visade sig att hon satt i möte. Jag kan väl tycka att man borde veta om att man inte kan nås på telefonnumret senare och att man kommer sitta i möte. Så nu får jag på det imorgon igen helt enkelt. Ser verkligen fram emot det! Har en känsla av att hon inte kommer vilja/kunna ta emot oss ändå... Har ytterligare ett telefonsamtal jag borde göra...snart. Och nu menar jag inte  ett sådant samtal som i tidigare inlägg. Det är långt ifrån jobbigt på samma sätt. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet inte vad jag inte ska säga. Jag vet inte vad jag borde säga? Det känns som att det är för sent nu, det skulle ha gjorts för länge sen. Har varit alldeles för feg. Egoistisk egentligen...

För övrigt har jag under mesta delen av dagen befunnit mig framför datorn. Började skriva på min reflektion om VFU:n men fastnade, så började läsa istället och gjorde anteckningarna på datorn. Men nu efter 60 sidor så kommer jag ingen vart med det heller. Samtidigt har jag gått igenom musiken på datorn och försöker rensa så det blir lite mer plats. Rätt mycket skit man har ändå måste jag säga...

Nu då? Vad ska jag göra nu?

Ring ring

1 Läs mer >>
Afton afton.
Måndagkväll och första dagen på praktiken är avklarad. Inte direkt en sådan praktikvecka man är van vid. Denna går i stort sett bara ut på att observera, så sitter mest och känner sig i vägen. Och ovanligt korta dagar dessutom, men så går det när man går och hittar en handledare som arbetar 50%, men är lite skönt ändå eftersom det nog hade blivit lite långrandigt att sitta och observera x antal timmar i streck.

I fredags blev det utgång med flickorna, också kända som Jannika, Emma och Amanda. Blev en vända till Banken och jag tror det har börjat tappa sin charm. Och bussen hem behöver vi ju inte ens en gång prata om. Men det var trevligt att umgås med flickorna i alla fall! På lördagen var jag så trött så jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Blev en vända till stan med mamma för att kolla mobiltelefon eftersom min mobil är en sååån här bit ifrån att bli kastad i golvet och stampas på. Sen blev det soffan för hela slanten där jag somnade vid 9-tiden. Två stycken föreläsningar mellan 10 och 16.30, en vända på Stadium, hem och stressa med dusch, mat etc för att sedan bege sig till stan och komma i säng närmre halv 4 och sen vakna igen vid halv 8 och inte kunna somna om var tydligen ingen lyckad kombination för min del denna helgen.

Nä men vi säger väl så för denna gången... adjö.

afton