1 Läs mer >>
Bland saker jag hatar att göra så står nog att ringa "viktiga" samtal rätt högt på den listan. Det är dags att fixa praktikplats till vår andra praktikvecka, och eftersom Karin var så snäll och ringde runt och fixade till första veckan så är det min tur att göra en ansträngning nu. Men gud vad jag hatar att ringa såna här samtal. Likadant om jag till exempel ska ringa och boka undersökningstid hos optikern (även om det har börjat kännas lättare, är ju överstökat på mindre än en minut) eller något liknande. Men ett sånt här samtal blir ju bara värre...nu är det meningen att jag ska förklara en massa, ställa frågor och ja.. fixa en massa. Det är verkligen inte min starka sida. Men jag måste väl lära mig någon gång. Har ringt två gånger nu, men som tur är (?) har ingen svarat. Fast hade väl varit mer tur om de svarade så jag fått det överstökat...för just nu sitter jag bara och stressar upp mig själv, och har värsta obehagliga känslan i kroppen. Det dumma är att det inte finns det minsta att stressa upp mig över?! Vad är det värsta som kan hända liksom? Kan ju knappast hända något "hemskt". Så det är ju bara att GÖRA det! Hu :( men jag vill verkligen inte...  


Update

Har ringt några gånger till men ingen som vill prata med mig. Så lämnade ett röstmeddelande istället... ett sätt att komma "lätt" undan? Nu är det ju upp till dom att höra av sig till mig ;P Ha! Stackarn som ska lyssna på det meddelandet! "Öh, eh... hm"

Nu ska jag försöka återgå till att andas normalt och slänga på mig lite kläder och traska bort till Statoil och hämta ut mina och Karins böcker... som vi kanske beställt helt i onödan! gah!

Teleterror

0 Läs mer >>
Är hungrig!! Ok att jag kan vara lite kräsen, men skolmat och mat på förskolor är minsann inget att hurra över. Och inte ska man ta med egen mat heller för man ska ju föregå med gott exempel för barnen och visa att det visst går att äta. Får väl i och för sig erkänna att idag var det ändå rätt ok mat om man jämför med hur det kan vara andra gånger. Men jag är i alla fall hungrig! Får kanske gå och nalla något ur mitt lala-förråd ;)

Väcktes av telefonen kvart över 7 imorse, och det var bara upp och hoppa och bege sig bort till förskolan för att ge dem lite hjälp. Så kom hem för en timme sen ungefär. Fördelen med att vara på småbarnsavdelningar är de underbara kramar kan få, hur ett barn riktigt klamrar sig fast vid en... älskar den känslan :) Fast den glöms rätt lätt bort när man ska byta blöjor... :S

Nej.. mat!

090223

0 Läs mer >>
Gårdagen sammanfattad med några få ord: nudlar, kyckling, vin, chips, melodifestivalen, snö, sällskap

Dagen sammanfattad med några få ord: måla, tv, dator

Morgondagen sammanfattad med några få ord: vakna, ????

Kort sammanfattning

0 Läs mer >>

Inatt var jag modell. Tillsammans med Jannika. Och en massa andra flickor. Vi bodde i farfars hus, förutom att det inte låg i Brantevik och att det hade en stor fin bakgård, massa fina växter och så. Plus att där var typ stora burar/inhängnader av hönsnät. Och där inne bodde vi. Men det var rätt mysigt ändå. Och soligt var det också, och inget snö! Dessutom hade Jannika färgat sitt hår svart och klippt av en bit (fortfarande långt dock) och hon hade en väldigt fin klänning på sig som jag inte kommer ihåg hur den såg ut. Men fin var den i alla fall :D - Jannika säger att jag kollar för mycket på Top Model? Varför säger hon så?



Kalas i Härnestad hos Emma och Björn igår. Kul att träffa Emma, var ett tag sen sist! Hon fick perfekta presenten, nämligen en gitarr så nu kan vi ju lära oss spela gitarr tillsammans! Perfekt säger jag! Hon lär sig i skolan, och så kan hon lära mig sen :D Dessutom fick vi en massa god mat och kakor!



Ikväll ska jag in till Karin och kolla Melodifestivalen med henne och Nella. Äta lite Ko-san-mat och dricka lite vin. Eventuellt att det blir lite utgång i staden runt midnatt. Vi får helt enkelt se vart hän kvällen tar oss!





Mina flickor <3

Si tu vis amare, ama

0 Läs mer >>
Snart dags att bege sig utåt Härnestad och fira födelsedagsgrisen Emma! Mitt så egethändiga gjorda födelsedagskort ligger redo och väntar på tillhörande present som anländer tillsammans med Karin och Peter om en stund. Ikväll är det jag som agerar fylle(?)taxi, skönt att komma hem och sova i sin egna säng och inte störa herrskapet i sina lördagsplaner. Hade varit desto trevligare om det inte hade varit snö och halt ute. Men får väl ge det veckan ut så att ungarna har snö sportlovet ut. Men sen tycker jag allt det får vara nog!

Idag blev det faktiskt lite målat. Andra tavlan kan vara färdig, får ta en titt på den sen ändå, brukar alltid vara nån fläck man missat. Eller så gör jag bättre i att låta bli för ger jag mig på den så kommer jag bara hitta fler saker, eller så skapar jag fler saker som behöver fixas när jag fixar andra saker. Men en tavla till och måla i alla fall och sen blir det på nästa projekt: en världskarta till Challes kompis. Börjar nog bli dags att införskaffa lite mer färg snart.

Hyffsat drygt att sitta och vänta. Har redan kollat de ordinarie hemsidorna x antal gånger så kan nog lägga ner det nu. Och att ge sig på målandet är ingen bra idé för då blir det bara färg överallt. Ser inte bättre ut än att jag får parkera mig framför tv:n..

Ha en trevlig kväll gott folk och skänk en grattistanke till Emma!

Because it's friday

0 Läs mer >>
Jag tror att jag är klar med andra papert nu. Hoppas innerligt att jag är klar. Var både svårare och lättare att skriva denna gången. Nu har man ju åtminstone lite koll på vad de vill ha, men denna litteraturen var svårare att skriva om. Men har fått ihop lite granna i alla fall. Hann till och med med att hjälpa mamma städa lite här hemma.. Hade tänkt jag skulle målat också, men det hanns inte, så i helgen kanske. Imorgon blir det kalas hos Emma och på lördag Melodifestivalen hos Karin. Men nån gång därimellan ska jag väl hinna ta några penseldrag.

Ska sticka iväg till Jannika om en liten stund och kolla på filmen vi inte hann med och se i lördags. Ännu en fransk film, ska bli intressant detta. Har nog än så länge inte sett en enda fransk film som fallit mig i smaken! Kan väl då inte vara så att jag har bestämt mig i förväg för o inte gilla dem? Nej, sån är jag väl inte? Eller? :P Nej.. jag ska vara öppen ikväll.. den är säkert bra :D

Jaha.. med säger jag god afton då då.
Ses när vi ses och hörs när vi hörs, eller inget av det!

Finito

0 Läs mer >>
Lyssna, mer behöver ni inte göra. Skit helt enkelt i att kolla på videon, utan lyssna bara.. För jag tycker det är en ruskigt bra låt: Sister Hazel - Hopeless

Lyssna

0 Läs mer >>
Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!


1. Vad heter du? Rebecka

2. Ett ord på fyra bokstäver: Räka

3. Flicknamn: Rut

4. Pojknamn: Robin

5. Yrke: Receptionist

6. Färg: Rosa

7. Klädesplagg:  Rosett (?)

8. Mat: Ris/otto/

9. Sak i badrummet: Rakhyvel

10. Plats/stad: Rom

11. En orsak att vara sen: Rusningstrafik

12. Något man skriker: Run Forrest, run!

13. Film: Ratatouille

14. Något man dricker: Rom

15. Band: Red hot chili peppers

16. Djur: Räv

17. Gatunamn:  Röllekestigen

18. Bil: Renault

19. Sång: Revelry (Kings of Leon)

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Rally

Alphabeat

0 Läs mer >>
Idag har det lästs och försökts läsas. Gått i vågor. Ingen munter läsning och ingen motiverande läsning. Spar resten till imorgon.

Första VFU-platsen är fixad tack vare Karin, och nu återstår det alltså att fixa en till andra veckan också, men där har vi ju lite mer tid på oss i alla fall! Då får jag dra mitt strå till stacken!

Man måste nog va lite av en djurvän om man till och med räddar livet på en fisk. Om den nu överlever vill säga. Upptäckte tidigare idag att en av våra fiskar hade fått en sten i munnen som den inte fick ut. Hade uppe den två gånger och försökte hjälpa till att trycka ut stenen men det gick inte. Men nu när ma o pa kom hem lyckades pa få ut stenen med hjälp av ett gem. Så får se hur den klarar sig nu. Little fishy.

Ögonlocket är i stort sett återställt så idag slängde jag på linserna. Äntligen befriad från glasögonen! :D

090217

0 Läs mer >>
Utmaning!
Blev utmanad av Marie

Regler: Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
Meddela dem så de vet att de har en utmaning att hämta.

Utmaningen:
Jag har en vagel i min vänstra ögonlock, svullnaden är borta, smärtan snart likaså, men lite kli finns fortfarande kvar.
Jag har varit med på tv när jag under en klassresa i 6an var på Allsång på Skansen (har dock aldrig sett det själv, men ryktet går)
Jag har en tatuering föreställande en fågel på min vänstra skuldra och hoppas utöka antalet, fast kanske inte på min vänstra skuldra.
Jag har aldrig brutit ett ben i kroppen eller haft någon allvarlig sjukdom, och har ingen allergi vad jag vet om (jinxade jag mig själv nu?)
Jag tycker om att lösa korsord och sudoko.
Jag kan inte rapa.. eller, jag rapar i alla fall aldrig.
Jag har varit utomlands en gång utan familjen (om man bortser från DK) och det var i London med Jannika.

Utmanade:
Jannika
Jossa
Karin

+ 4 till som känner sig manade :D




Idag har present till Emma införskaffats. Flickan fyller 23 år på fredag och vi är bjudna på kalas! :) Tror det blev en förträffligt passande present till födelsedagsbarnet. Det känns som att vi kanske även kan vara på väg i rätt riktning med att hitta praktikplats också. Än så länge bara positiv respons! (även om det är väldigt lite respons!).

Nytt inlägg

0 Läs mer >>
En konstig fransk film som skulle påminna om Shakespear in love, Melodifestivalen och 27 dresses blev det för mig och Jannika igår. Den franska filmen förstod vi nog inte så mycket av, och inte vet jag om den på något sätt påminde om Shakespear mer om klädmässigt kanske.. och ja, den var konstig. 27 dresses var så klassiskt förutsägbar som amerikanska romantiska komedier brukar vara. Och ja, melodifestivalen var melodifestivalen. Körde övernattning i bäddsoffan och kom hem nån gång innan 12.

Har haft ont i min ena ögonlock sen igår. Är lite röd, gör ont och kliar. Men känns lite bättre nu i alla fall, så hoppas det är borta till imorron så jag kan sätta i linserna igen! HATAR att ha glasögon när det är kallt ute.. glasögonen är ju inte direkt till någon större hjälp när de ska envisas med att imma igen konstant och ständigt. Speciellt när man ska åka buss...

Imorgon ska jag och Karin ge oss på att försöka kontakta specialpedagoger på olika skolor för o se om de vill ta emot oss på vår VFU. Känns som att vi kanske inte kommer ha någon större framgång där eftersom det är sportlov.. men försöka får vi allt göra för efter sportlovet har vi bara en vecka på oss att fixa det!

Men en säng och en bok nu tror jag.

Sweet dreams!

Kvällsinlägg

1 Läs mer >>
Spenderade en mycket trevlig kväll i stan igår tillsammans med massa (ok, lite överdrivet kanske) trevligt folk. Spel, snack och ja.. jag vet inte riktigt var tiden tog vägen. Det blev i alla fall till slut en sen utgång som skulle slutat på Banken, men kön utanför fick oss att ändra oss så vi gick vidare till Harrys istället och tog varsitt glas vin/öl/drink. För att avsluta kvällen körde vi lite spontansnöbollskrig och snöänglar. Mycket fint.



Idag har jag, ma och pa tagit en promenad på stranden. Innan vi vände tillbaka grillade vi korv och fikade. Myspys :)

   


Nu ska jag bara ha något och äta sen får jag snart traska/cykla/åka bort till Jannika för film, melodifestivalen, film och eventuellt film. Och därimellan och under tiden även ananaspaj och chips! Försök slå det alla hjärtans dag-firandet om ni kan ;)

Hoppnojses

0 Läs mer >>

Höll på att börja gnälla här, men se nej det tänker jag inte göra! Så tråkig ska jag inte vara idag. Istället ska jag undersöka vad som gömmer sig i min garderob. Och lyssna på lite sköna toner! Som den här till exempel:



Iron & wine - Flightless bird, american mouth

Ses kanske på stan ikväll!

Järn och vin

0 Läs mer >>

God afton vänner och ovänner (inte ovänner i den meningen utan mer att vi kanske inte är just vänner?)

Inte mycket att hurra över på tv ikväll, så blev att jag hamnade här istället. Idag har det varit läsdag och nu är 2 av 3 böcker till kommande litteratur seminarium utlästa. Tog ett break i läsandet och skottade uppfarten också, det är något nästan lite terapeutiskt med att gå där för sig själv i snön... och skotta? Hm.. Ska nog krypa ner i sängen snart och läsa, blir att sätta alarmet på mobilen imorgon och hoppa ur sängen vid 6-tiden. 4-timmars föreläsning imorgon om inåt- och utåtagerande barn. Har inte så stora förväntningarna på den, mer än att den ska vara bättre än förra. Och då behöver den ändå inte vara så bra! Får se om jag och Karin tar oss en promenad till skolan imorgon eller om snön avskräcker oss.

Efter mörkrets inbrott imorgon blir det lite utgång i staden med åtminstone Jannika. Så får vi se om det blir fler som ansluter eller inte. Hade ju varit trevligt! Säg hej om ni är sugna!

Nej, nu får det vara nog för idag.
Önskar er alla en god natts sömn, cause i'm sure gonna have one! :)

Utkast: God afton ...

0 Läs mer >>

Varför försvinner motivationen eller inspirationen eller idéerna så fort jag väl loggat in och ska skriva?

Det är snö och mörkt ute, och jag ska lägga mig och läsa i Twilight. Så det så.

God natt.

ett sånt där inlägg

0 Läs mer >>
Idag har varit en sån där lite småsugig dag. Har inte hänt något speciellt utan det har bara varit en sån där dag liksom. Ni vet.. en sån som man har ibland. Inget funkar riktigt.. dålig hårdag.. dålig hydag (eller som jag och Jannika kom fram till.. dåligt hyliv), dålig kläddag, dålig utseendedag över huvud taget. Plus huvudvärk på det. Skulle nog kunna sammanfatta det i en PMS-dag. Dom dagarna är riktigt trevliga tycker jag. Men efter en alvedon så är i alla fall huvudvärken väck. Så nu är det bara den där blä-känslan kvar. Så bara för det ska jag äta av choklad-glassen som pappa köpte till mig. Han är snäll den där papsen :) Och för att bre på den där anti-mitt-egna-utseende-dagen så ska jag kolla på Top Model också. Toppen kväll ;) (Lovar (?) att jag kommer vara back on track imorron)

Imorgon ska PMS:en förhoppningsvis vara över och jag ska inleda dagen med att bläddra i en av de där böckerna som ska vara lästa till nästa litteratur seminarium. Och 12.30-17.00 ska jag rycka in och jobba lite på en förskola.

Chokladglassen väntar!

.....